Niğde ve Çevresine uzun süredir yağmayan kar nihayet yağdı, dün gece başlayan kar öğle saatlerinde hızlandı sıkıntılı anların yaşanması ile birlikte güzel görüntüler de oluştu. 

Bor ve Niğde'den Kar Manzaraları için Fotoğraf Galerisine Tıklayın.


Sabahın ilk saatlerinde Bor'da Hasarlı Trafik Kazası


Bor ilçesi Sanayi girişinde buzlanma ve kayma sonucu meydana gelen kazada maddi hasar meydana geldi. Kar ekipleri kapanan yolları açmak için çalışmalar yapıyor. Niğde merkezde dün 18 hasarlı trafik kazası meydana geldi.


Dün inceden yağan karın ardından gece meydana gelen buzlanma sabah işlerine gitmekte olan şoförlere zor anlar yaşattı.  Günün ilk saatlerinde ilk kaza haberi Bor ilçemizin sanayi bölgesinden geldi. Edinilen bilgilere göre Salı pazarına gitmekte olan 51 EC 081 plakalı kamyon ile işine gitmekte olan 51 AL 224 plakalı araç sanayii civarında kaza yaptı. Buzlanmadan dolayı kayan 51 AL 224 plakalı araç kamyona arkadan çarptı. Herhangi bir can kaybının yaşanmadığı olayda maddi hasar meydana geldi. Olayın ardından kaza yapan araçların şoförleri başka araçlarında kendilerine çarparak kaza yapmalarını önlemek amacı ile yoldan geçen şoförleri uyararak ve yardımcı olarak zincirleme bir kazanın oluşmasına engel olmaya çalıştılar. Olayın ardından tutulan kaza raporunun ardından kaza yapan araçlar çekici ile olay yerinden kaldırıldı.

Güne başlayan Borlu sürücüler yolların tuzlanmamış olmasına isyan ettiler. Çok kar olmadığını, buzlanmanın olduğunu yetkililer görmüyor mu diyen Borlu sürücüler sadece ilçenin merkezinin tuzlama yapıldığını diğer yollarda herhangi bir çalışma olmadığını söyleyerek. Merkezde de bazı yolların tek yönlü tuzlanmasına isyan ettiler.


Dün Niğde’de 18 Hasarlı Trafik Kazası meydana geldi.

Uzun zamandır beklenen kar Niğde’ye dün ve bugün yağdı, Niğde ve Bor şehir merkezine çok az kar yağmasına rağmen, buzlanma nedeniyle zaman zaman trafik aksadı. Yağan karda yollarda tuzlama yapılmadığından Niğde merkezinde 18 hasarlı trafik meydana geldi.


Kar Ekipleri Teyakkuz Halinde

Tüm yurtta olduğu gibi Niğde’yi de etkisi altına alan olumsuz hava koşulları Çamardı, Çiftlik ve Ulukışla ilçelerinde ulaşımın aksamasına neden oldu.

Niğde İl Özel İdare ekipleri kapanan köy yollarını dün gün içerisinde açtı, Kar temizleme çalışmaları ile ilgili bir açıklama yapan Niğde Valisi Alim Barut “  Niğde İl Özel İdare ekiplerinin kar temizleme çalışmalarının 24 saat esasına sürdürüldüğünü belirtti. İlçe kaymakamlıkları ve köy muhtarlarımız ile irtibat halindeyiz gelen ihbarlar doğrultusunda karla mücadele ekiplerini yönlendiriyoruz.” Dedi. 


Bor Belediyesi Şehir Merkezi ve ana caddeleri ile Toki Mahallesinin yollarını tuzladı. Bu gün Sabah erken saatlerde başlayan tuzlama işlemi akşam saatlerine kadar devam etti. 

Karayolları araç sürücülerinin dikkatli olmasını ve zincir , takoz ve çekme halatı olmadan yola çıkmamalarını önerdi. 





Editör: TE Bilişim