Niğde Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı Şuayip Demirkol, il genelinde son zamanlarda gerçekleştirilen küçükbaş hayvan hırsızlıklarına karşı üyelerini ve üreticilere uyarılarda bulundu.

Niğde Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı Şuayip Demirkol; "Hayvan barınaklarının sağlam olması, özellikle kapılarının demir kapı olması, en az iki kilit sistemi takılı olması, kilitlerden birisi göbek kilit tabir edilen kapı kilidi, diğerinin ise asma kilit olması tedbirlerden biridir. Ahırın, barınağın çevresinin aydınlatılması, piyasadan ucuza temin edebilecek sensörlü aydınlatıcılar ile birkaç liraya alabilecek basit alarmlar çok caydırıcıdır. Bunun dışında ahırın kapısı evden görünebilmelidir. Hayvan sahipleri geceleri zaman zaman ahırını ve hayvanlarını kontrol etmeli, ahırın çevresine kamera sistemi taktırmalıdır” dedi.

Demirkol; “ Ayrıca, büyük ve küçükbaş hayvanlara mutlaka küpe ve çan taktırılmalı, belirgin yerleri de boyanmalıdır. Gerek hayvan sahipleri gerekse de vatandaşlarımız etrafta gezen, yol kenarlarına park etmiş üstü kapalı hayvan taşımaya müsait yabancı kamyon veya kamyonet tipi şüpheli araçları gördüklerinde plaka ve modellerini bir yere not ederek derhal jandarmaya bildirmelidir" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim