Vatandaşlar diken üstünde. Son zamanlarda Bahçeli Kasabası’nda yaşanan hırsızlık olayları Bahçelileri bezdirdi.

Zafer ve Saray mahallelerinde gerçekleşen hırsızlık olaylarının ardından Cumhuriyet Mahallesi’nde son zamanlarda 4 otobüs, 7 kez soyuldu. A.M., N.K., Ü.G. ve A.E’ye ait otobüslerden belli aralıklarla para dolu çantalar çalınmıştı. Bir müddet öncede S. G’ye ait kamyonunun aküsü çalındı.

Görgü tanıklarından edinilen bilgilere göre ise E.Ç., H.P‘ye ait evlere üçergün ara ile  girmeye çalışan hırsızlar komşuların fark etmesi sonucu emellerine ulaşamayarak kaçtılar.

 

82’LİK NİNENİN KEFEN PARASINI DA ÇALDILAR

Bahçeli Kasabası Cumhuriyet Mahallesi’nde oturan Zöhre D.’nin evine de hırsız girdiği öğrenildi

Edinilen bilgilere göre; Önceki gün hırsız ya da hırsızlar Zöhre D’nin evinin mutfak kapısından girerek para ve ziynet eşyalarını çaltı.

Yalnız yaşayan Zöhre D. (82)iki ay önce kiralık bir eve taşındı. Bugün sabah komşusu H.T’nin neden mutfak kapın açık demesiyle evinin soyulduğunu fark eden Zöhre D. üzüntüsünden kahroldu. Zöhre D. “Benim evimin çatısı hasarlıydı ve Bor Kaymakamlığı çatıyı onarmak için gereken işlemleri yaptı. Çatının onarımı işi bitene kadar geçici olarak bu eve taşındım. Çocuğum yok yıllardır yalnız yaşıyorum” dedi.

Komşum kapının neden açık olduğunu sormasa soyulduğumu fark etmeyecektim diyen Zöhre D. “Hemen altınları ve paralarımı koyduğum çantaya baktım ama yerinde yeller esiyordu. 6 Cumhuriyet altını, 2 çeyrek altın ve 2 Bin TL param vardı. Hepsini çalmışlar, bu nasıl vicdansızlık. 82 yaşındayım yıllardır biriktirdiğim tek varlığımdı kefen param yapacaktım ama vicdansızlar almışlar” diyerek gözyaşı döktü.

İlginç olan ise bu evin üçüncü kez soyulması ve yan komşunun da bir kez hırsızların hedefi olması. Bu son olaydan sonra vatandaşlar tedirginliklerini gizleyemez duruma geldiler ve kolluk kuvvetlerinin gerekli önlemleri bir an önce alması gerektiğini belirterek; “Dişimizle tırnağımızla arttırdığımız paralarımız, mallarımız hırsızların hedefi oluyor. Maazallah artık canımıza da bir zarar gelecek diye korkuyoruz. Yetkililerden bu hırsızlıkları bir an önce aydınlatmalarını ve gerekli önlemleri almalarını istiyoruz” dediler.

Editör: TE Bilişim