Orman ve Su İşleri Müdürlüğü yetkilileri, sosyal paylaşım sitelerinde sürdürdüğü inceleme üzerine, kaçak yâda limit fazlası avlamaları tespit edilen avcılara cezai işlem uygularken, Niğde’de bu yöntemle kaçak veya limit fazlası av yaptığı tespit edilen çok sayıda kişiye para cezası uygulandı.

Orman ve Su İşleri Niğde İl Şube Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre yaban hayatının korunması ve kaçak avcılığın önlenmesine yönelik klasik denetimlerin yanında Bakanlık tarafından farklı uygulamaların da hayata geçirildiğini bildirildi.

Bu kapsamda sosyal paylaşım sitelerinin de yakından takibe alındığı belirtilirken özel bir program sayesinde sitelerdeki paylaşımlara yönelik tarama yapıldığı, Bakanlık tarafından 'şüpheli' değerlendirilen paylaşımların tespit edilerek, incelenmesi üzerine ilgili İl Müdürlüklerine yönlendirildiğini söylendi.

Bakanlık tarafından kişi bilgileri ve yayınladığı fotoğraf, görüntü olarak İl Müdürlüklerine gönderilerek, araştırılması isteniyor. Bu kişilerin kaçak ya da limit üzeri avlandığının tespit edilmesi halinde idari para cezası uygulanıyor.

Av sezonunun 22 şubat tarihi itibarıyla kapandığını belirten yetkililer, kurulacak komisyon tarafından yayınlanan kararının ardından belirlenecek tarihte av sezonun tekrar açılacağı belirtildi.

EŞEĞİ RAYLARA BAĞLAYIP ÖLÜME TERK EDEN EŞEĞE! DE CEZA KESİLDİ. 

Diğer yandan Ulukışla İlçesinde eşeğini tren raylarına bağlayarak ölüme terk eden eşeğin sahibine de ceza kesildiği öğrenildi. Haber burada tıklayın 

 








Editör: TE Bilişim