Niğde’de ellerinde bulunan büyük altınları çıra ile yakarak eski hale getiren 2 kişi, en yakın arkadaşlarını dolandırdıkları ortaya çıktı. 

Niğde’de ve çeşitli illerde define altını buldukları yalanıyla en yakın arkadaşlarından nakit para alıp define altınlarına ortak olmalarını isteyen 2 kişi, Cumhuriyet altınını çıra ile yakarak eski hale getirerek define altını bulduklarını söyleyerek bir çok kişiyi hatta asker arkadaşlarını bile dolandırdılar. Bu olay sonrası Emniyet Müdürlüğüne müracaatta bulunan çok sayıda kişinin ihbarıyla çalışmalara başlayan Niğde Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık büro amirliği ekipleri, Kömürcü köyünde ikamet eden D.K. ve M.K.’yı yakaladı. Evlerinde ve arabalarında yapılan aramada 112 adet Cumhuriyet altını çıkarken, sahte kimlik, altınları eski hale getirmeye kullanılan çıra ve 6 bin TL para ve asker arkadaşlarının cep telefonu numaralarının bulunduğu liste ele geçirildi.

Zanlıların verdiği ilk ifadelerinde dolandırma yöntemlerini itiraf ederek suçlarını kabul ettiler. Sorgulama sırasında D.K.’nın 5 ayrı suçtan 6 yıl hapis cezası ve halen cezaevi firarisi olduğu belirlendi.

Ayrıca zanlılar bu tür yöntemle bir çok ilde bir çok kişiyi dolandırdığı ortaya çıktı.

Mahkeme ye çıkarılan şahıslardan D.K. tutuklanırken, suçunu itiraf eden M.K. ise serbest bırakıldığı bildirildi.


Editör: TE Bilişim