Nitelikli dolandırıcılardan 7'si adliye sevk edildi Nitelikli dolandırıcılardan 7'si adliye sevk edildi

Niğde İl Emniyet müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ve Toplum Destekli polisleri tarafından ortaklaşa yapılan çalışmada binaların giriş katlarına sticker yapıştırıldı.

Yapıştırılan sticker da ‘‘Sizin Veya Komşunuzun Ziline Basıldığında Zili Çalan Kişiyi Tanımıyorsanız Lütfen Kapı Otomatiğine Basmayınız Şüpheli Durumlarda 112 Acil Çağrı Hattını Arayınız ‘’ yazısı yazıyor.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Niğde Asayiş Şube Müdür Fatih Güvenç, Kapı ziline basıldığında, zile basan kişi tanınmıyor ise kapıların açılmaması gerektiğini söyledi.

Bugün Niğde Valiliği Niğde İl Emniyet Müdürlüğü olarak vatandaşlarımızı mal varlığına karşı işlenen suçlarla ilgili farkındalık ve bilgilendirme amaçlı hazırlamış olduğumuz stickerlarımızı tüm apartman girişlerine asacağız diyen Müdür Güvenç, ‘‘Özellikle vatandaşlarımızdan istirhamımız vatandaşlarımızın kapı otomatiklerini kim o demeden açmamalarını, tanımadıkları kişilere asla kapılarını açmamaları istiyoruz. Komşularının veya kendilerinin zillerine uzun süreli basıldığında, şüpheli bir durum sezdiklerinde 112 Acil Çağrı hattına bilgi vermelerini istiyoruz. İŞl dışından gelen özellikle de hırsızlık amaçlı gelen bayanlara karşı duyarlı bulunmalarını, en ufak şüphe anında 112 Ail Çağrı hattından yardım istemeleri gerektiğini hatırlatıyoruz. Buradaki amacımız vatandaşlarımızın farkındalık, bilgilendirmek ve bilinçlendirmek.’’ Dedi.

Bankalara Yapıştırılan Etkisini Gösterdi

Geçtiğimiz aylarda bankalara asılan telefon dolandırıcılığı olaylarına karşı bilgilendirme afişlerinin de etkisini gösterdiğine söyleyen Asayiş Şube Müdürü Fatih Güvenç, ‘‘Son dönemde hazırlamış olduğumuz afişlerle sayesinde bankalardaki telefon dolandırıcı olaylarında yaklaşık 2 aydır Niğde’de dolandırıcılık ihbarı almadık .Eminiz ki Bu stickerlarımız sayesinde de vatandaşlarımızı bilinçlendirilecek. Hırsızlık olaylarını bitirme noktasına getireceğiz.’’ Diye konuştu.

Apartmanların Site Yönetimi Güvenlik Kameraları Taktırmalılar

Editör: TE Bilişim