Niğde Valiliği öncülüğünde yürütülen kuraklıkla mücadele ve alternatif bitki üretimine yönelik bitki projesi kapsamında Altunhisar ilçesinde nadasa bırakılan arazilere Ketencik tohumu ekimi yapıldı.

Altunhisar ilçesinde deneme sahalarında gerçekleşen ekime Altunhisar ilçe Kaymakamı Doğukan Mızrak, Altunhisar Belediye Başkanı Vedat Kirazcı, Karakapı Belediye Başkanı Kamil Demiralp, Keçikalesi Belediye Başkanı Lütfü Öztürk, İlçe Tarım Müdürü Osman Bezenk ve çok sayıda çiftçi katıldı.

Altunhisar’da 75 adet tarihi eser ele geçirildi Altunhisar’da 75 adet tarihi eser ele geçirildi

Projeden beklentinin; Ketencik bitkisinin ilçedeki çiftçiler tarafından tanınarak nadasa bırakılan alanlarda ekim gerçekleşmesi ve çiftçilerin gelirine katkı sağlamak olduğunu söyleyen Kaymakam Doğukan Mızrak projeye katkılarından dolayı Belediye Başkanlarına ve Altunhisar Ziraat Odası Başkanlığına teşekkür ederek ürünün çiftçiler ve ilçe için hayırlı olması temennisinde bulundu.

Öte yandan Altunhisar Belediyesi’nin destekleriyle çiftçilere dağıtılan 17 bin çilek fidesinin dağıtımı ve ekimi gerçekleştirildi. Çilek fidesi ekimi yapan çiftçileri ziyaret eden Kaymakam Doğukan Mızrak ve Altunhisar Belediye Başkanı Vedat Kirazcı çiftçilere hayırlı olmasını dileyerek, bereketli kazançlar diledi.

Editör: TE Bilişim