Altunhisar İlçesi Karakapı Kasabasına öğretmen taşıyan münibüs ile sürücüsünün alkolllü olduğu iddia edilen ticari bir araç  kaza yaptı.  Kazada 11'i öğretmen 3 kişi ticari araçta olmak üzere toplam 14 kişi yaralandı


Edinilen bilgiye göre, Kaza Altunhisar-Aksaray karayolu Uluören yol kavşağı köpekderesi mevkiinde meydana geldi.

İddiaya göre, A. Ç. yönetimindeki 35 AY 5099 plakalı hafif ticari araç Altunhisar ilçe merkezine seyir halinde iken Karakapı ilkokulu öğretmenlerini taşıyan C.D. yönetimindeki 51 HF 613 plakalı öğretmen servisine çarptı.

Çarpışmanın etkisiyle öğretmen servisi devrilirken hafif ticari araç ise bariyerlere çarparak durabildi. Devrilen servis içerisinde bulunan 11 öğretmenden S.Ş., N.T., M.A., S.E.T., S.D., B.A., N.B., E.T., D.S., Y.B., Z.A., olmak üzere 14 kişi yaralandı.

Yaralılar Altunhisar, Bor  ve Niğde Devlet Hastanelerine kaldırıldı. Kaza sonrası olay yerini inceleyen İl Jandarma Alay Komutanı İbrahim Taşkın ve Altunhisar Belediye Başkanı Erdal Sarı, Altunhisar Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sayar daha sonra hastanelere giderek yaralıların durumları hakkında bilgi aldılar.

Toplam 14 kişinin yaralandığı kazada yaralılardan 1 kişinin durumu ağır.  3 Yaralı Altunhisar Devlet Hastanesinde, 7 Yaralı ise Bor Devlet Hastanesine kaldırıldı. Durumu ağır olan bir kişinin de Bor'dan Niğde Devlet Hastanesine gönderildiği ve ameliyata alınacağı öğrenildi. 

Kaza ile ilgili soruşturma açıldı. 

Haber: Selim GÖKEL
Fotoğra: Ferhat AĞAOĞLU



Editör: TE Bilişim