Diyarbakır'da dün akşam saatlerinde hamile eşi Esra Aydoğdu ile birlikte Bağlar ilçesine bağlı Körhat Mahallesi'nde kurulan semt pazarında alışveriş yaparken, yüzü maskeli iki kişi tarafından silahlı saldırıya uğrayan ve başından yaralanarak, kaldırıldığı hastanede şehit olan Astsubay Üstçavuş Aydoğdu için cenaze töreni düzenlendi. 


Gözyaşları arasında ayakta durmakta zorlanan şehidin hamile eşi Esra Aydoğdu, annesi Selma Aydoğdu ve kardeşlerini, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk teselli etmeye çalıştı. Şehidin cenazesi düzenlenen törenin ardından, askeri kargo uçağıyla memleketi Ordu'nun Ünye ilçesine gönderildi.



******



PEŞMERGELER TÜRK TOPRAKLARINDAN GEÇİYOR


Kuzey Irak'tan yola çıkan Peşmerge güçleri konvoy halinde Mardin'e ulaşırken, yol kenarında toplanan vatandaşlar 38 araçlık konvoya sevgi gösterilerinde bulundu.

IKBY tarafından Kobani'ye gönderilen ve Irak'ın Erbil kentinden hareket eden ağır silahlı Peşmerge güçleri, Şırnak'ın Silopi ve Cizre ilçelerinin ardından Mardin'in Nusaybin ilçesine geldi. Polis ve jandarma ekiplerinin aldığı güvenlik önlemleri altında Nusaybin'e ulaşan Peşmerge güçlerine, geçişleri esnasında yol kenarında bulunan vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu.











Editör: TE Bilişim