Niğde İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Niğde genelinde tescilsiz ve plakasız motosiklet bırakmayacaklarını söyleyerek, "Sadece Niğde merkezde değil Niğde’nin genelinde sıkı denetimlere başlıyoruz" dedi.


Niğde İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, "Bor ve Altunhisar ilçelerine destek ekip göndereceğim. 'Ah yandım bittim motorum gitti' diye kimse bir şey söylemesin. Ben ihtarda bulunuyorum Emniyet Müdürü olarak" diyen Kurt, " Ey vatandaş Motosiklet kullanacaksan ruhsatını plakanı al. Plakasız meydanlarda polisin önünden geçmek polise küfür etmektir. 'Ben plakasız ruhsatsız motosiklet kullanırım polisin önünden geçerim polis de bana bir şey yapamaz.' Böyle şey olmaz. Motosiklette bir araçtır. Herkes plaka alacak” dedi.


Kanun gereği motosikletlerin tescilinin zorunluğu olduğunu hatırlatan Emniyet Müdürü Kurt: “Kanunen Plaka ve ruhsat alma zorunluluğu vardır. Biz bunlara izin vermeyeceğiz. Ben seni takmıyorum. Ben kanunu takmıyorum. Ben polisi takmıyorum. Ben devleti takmıyorum demektir. Böyle bir şeyi kabul edemeyiz” diye konuştu.


Emniyet Müdürü Kurt, vatandaşlardan egzoz açık, yarış yapan motosiklet ve özellikle kız çocuklarını rahatsız eden motosikletli gibi şikayetlerin arttığına dikkat çekerek: “Egzozu açıp gürültü yapıyorlar. Yarış yapıyorlar. Kız çocuklarını taciz ediyorlar bunlar bizlere gelen şikayetler. Niğde emniyet müdürlüğü olarak bunlara izin vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim