Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Hayreddin Akçıl, aile içi şiddet olaylarının önlenmesi için Niğde Valiliği öncülüğünde bir takım projeler başlatıldığını belirterek, Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığının aile içi şiddet olaylarının önlenmesine yönelik özel birimler oluşturduğunu söyledi. 


Aile içi şiddet konusunda Niğde’de daha önceden küçük olayların yaşandığını belirten Başsavcı Akçıl, son çıkan yasadan sonra ile içi şiddet olaylarında azalma olduğunu kaydetti. 


Aile içi şiddet olaylarında istatistik çalışmaları son kanundan sonra yapılmadığını söyleyen Başsavcısı Hayreddin Akçıl “Niğde’de daha öncede böyle olaylar vuku bulmaktaydı. Ancak kanun çıktından sonra ve basında da çıkan haberler doğrultusunda ön plana çıktığından dolayı sanki çoğalmış gibi bir takım izlenimler oluştu. İstatistik olarak bir sonuç için daha erken diye düşünüyorum. Bununla ilgili olarak bizler olay olduktan sonra cezalandırılması noktasında gerekli çalışmaları yaparız. Ancak aile içi şiddet olaylarının önlenmesi için Valiliğimiz öncülüğünde bir takım projeler başlatılmıştır ve çeşitli dallarda eğitim çalışmaları devam ediyor. Emniyet Müdürlüğümüz ve Jandarma Komutanlığımız kendi birimlerini oluşturdu. Olay halinde daha hızlı müdahale edebilmek için aile içinde yaşanan sorunun şikayeti gerçekleştirdikten sonra görevli birimlerimiz gerekli bütün yasal işlemi başlatır ve gerekiyorsa şiddete maruz kalan bireyi korumaya alır” diye konuştu.
Akçıl, “Aile içinde olan bir olayda ise hiçbir şikayet yokken, her ailenin içerisinde bir polis ve Jandarma dikmek veya onları izlemeye almak mümkün değildir. Genel olarak bu olayların önlenmesi eğitimden geçmektedir. Sadece ve okullarda eğitim değil toplumsal eğitimlerin şart olduğuna inanıyorum şu ana kadarda Niğde’de ciddi bir aile içi şiddet olayı ile karşılaşılmamış olup basit tıbbı müdahale ile giderilmiştir” şeklinde konuştu. 


Editör: TE Bilişim