VİDEO SAYFANIN AŞAĞISINDA

Polis aracının geçişi sırısında patlatılan mayın sonrası 8 polis şehit oldu. Askeri ve Hükümet kanadından yine KINAMA mesajları geldi. 


Yerelde de durum farklı değil, 7'den fazla!  şehit verildiği zaman  parti başkanları, bazı sivil toplum kuruluşları klasik mesaj yayınlıyorlar. Hep aynı klişe kelimeleri okumaktan bıktık... Sitemizde zaten  taziye  ve kınama mesajlarını da yayınlamama kararı almıştık. Taziye ve Kınama mesajları bu işi çözmüyor,  artık okuyucularımız bu mesajları mesajı yayınlayan ilgili kişilerin reklamı gibi düşünüyor.


Teröre karşı farklı tepki gösterilmesi gerekiyor. Hükümet Yetkilileri meclis toplanmasını, Olağan üstü hal uygulamasını, dokunulmazlıkların kaldırılmasını dahi gündemine getirmiyor. Bunun yanında çeşitli baskı araçları! ile şehit haberlerinin büyütülmemesi, basında yer almaması gibi kaçamak çözüm önerileri getiriyor. 


BİNGÖL KARLIOVA'DA HAİN TUZAK, 8 POLİS ŞEHİT, 8 YARALI

 PKK'lı teröristlerin Bingöl'ün Karlıova İlçesi yakınlarında 8 polisin şehit olduğu 9 polisin de yaralandığı çevik kuvvet polislerine yönelik bomlı saldırılarının detayları ortaya çıkmaya başladı. Olay yerinde polisin yaptığı inceleme tamamlanırken, PKK'lıların saldırıda yaklaşık 100 kilo patlayıcı kullandığı değerlendiriliyor. Tahrip güçü çok yüksek bombanın infilak ettirildiği karayolunda 8-10 metre genişliği ve 3 metre derinliğinde çukur oluştu.


İKİNCİ MİDİBÜSTEKİ PERSONEL YARA ALMADI

Karlıova'dan Bingöl'e çevik kuvvet polislerinin iki midibüsle döndükleri belirtildi. PKK'lıların bombayı patlamasında öndeki midibisün hedef olduğu diğer araçteki personelin ise yara almadan kurtuldukları belirtildi.


Midibüs kaldırıldığı olay yerinde temizlik çalışması da tamamlandı. Bingöl'ü, Erzurum'a da bağlayan karayolu yaklaşık 6 saat sonra yeniden trafiğe açıldı. Güvenlik güçleri saldırıyı gerçekleştirip kaçan PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için Karlıova ile Ilıcalar Beldesi arasındaki kırsal alanda operasyonlarını sürdürüyor. Bölgeye helikopterlerle çok sayıda Jandarma Özel Harekat Timleri indirildi

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Bingöl'ün Karlıova İlçesi yakınlarında, polisleri taşıyan midibüsün geçişi sırasında yola döşen patlayıcının uzaktan kumandayla patlatılması sonucu şehit olan 8 polis memurunun kimlikleri açıklandı.


Bombalı saldırıda şehit olan polisler şunlar:

Gökhan Kuzu, Fatih Celayir, Cuma Mercimek, Samet Kırcalı, Ümit Yıldırım, Murat Toprak, Osman Küçükdilan ve Şeyhmus Karakut.


Saldırıda yaralanan ve Bingöl Devlet Hastanesi'nde tedavi gören 9 polisten 3'ünün hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi. Patlamada şarapnel isabet etmesi sonucu yaralanan Nur Zelal İslamoğlu adlı kızın da Bingöl Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığı öğrenildi.

Polislerin, dün görülen KCK duruşmasında güvenliği sağlamak üzere görevlendirilidği ve duruşmanın ardından görev yerlerine dönerken saldırıya uğradığı öğrenildi. 

KCK DURUŞMASINDA 9 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

Bingöl'ün Karlıova ilçesi'nde düzenlenen, Pkk'nın gizli şehir yapılanması KCK/TM operasyonunda gözaltına alınan ve aralarında belediye başkan vekili BDP'li Selim Yıldırım'ın da bulunduğu 27 kişi gözaltına alınmış, sorgulamalarının ardından Yıldırım ve 2 belediye meclis üyesinin de aralarında bulunduğu 9 kişi tutuklanmıştı.

Karlıova'da 13 Eylül'de 2 gizli tanığın ifadeleri doğrultusunda 37 adrese eş zamanlı düzenlenen KCK operasyonunda gözaltına alınan 27 BDP'linin ifade verme işlemi, bugün sabah saatlerine kadar sürmüştü.

Tutuklama kararları ile birlikte Karlıova'da jandarma ve polis, olası bir gösteri için yoğun güvenlik önlemi almıştı ancak polisler hain pusudan kurtulamadı.


PKK'LILARLA ÇATIŞMA ÇIKTI

Bingöl'ün Karlıova İlçesi yakınlarında, polisleri taşıyan midibüsün geçişi sırasında yola döşedikleri patlayıcı infilak ettirerek 8 polisi şehit eden ve 9 polisi ise yaralayan PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için başlatılan operasyon, Hacılar Köyü kırsalında yoğunlaştı. Askeri birliklerin, köy korucularının da katılımıyla başlattığı operasyonda, PKK'lı teröristlerle sıcak temas sağlandı. Silah sesleri Hacılar Köyü'nden duyulurken, hava destekli operasyonun sürdüğü belirtildi.


HAKKARİ'DE MAYIN TUZAĞI: 4 ŞEHİT, 5 YARALI !

Dün akşam saatlerinde Hakkari'de Çukurca yolu Oğul köyü yakınlarında arazi arama-tarama faaliyetleri sırasında daha önce yola döşenen mayının uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu ilk belirlemelere göre 4 asker şehit oldu, 5 asker de yaralandı.

UZAKTAN KUMANDA İLE PATLATILDI

Çukurca Oğul köyüne 1 kilometre mesafede güvenlik güçlerinin yol ve arazi kontrolu yaptığı sırasında daha önce yola döşenmiş mayın uzaktan kumandayla patlatıldı.












Editör: TE Bilişim