Ramazan bayramı tatilinin başladığı 31 Kasım Cuma gününden 9 Haziran Pazar gününe kadar Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine 12 bin 621 kişi başvuruda bulundu. Öte yandan bayram tatilinde mesai gözetmeksizin çalışan Niğde İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı 112 Acil Servis ekipleri 9 günlük tatilde Bin 107 vakaya çıkış yaparken bunların 520’sini hastaneye naklini gerçekleştirdi.

Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma acil servisi günde ortalama yaklaşık 600 hastaya bakarken, aynı orantı da Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi acil servisi de yoğun çalıştı. Mesainin ilk günü ise Niğde Devlet Hastanesi ve acil servisinde yoğunluk yaşanıyor. Niğde Devlet Hastanesi Polikliniğine çok sayıda hastanın başvurduğu öğrenildi.

Niğde İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı 112 Acil Servis ekipleri 9 günlük Ramazan bayram tatilinde durmaksızın çalıştı. Bayram tatiline gelen 9 günlük süre içerisinde ekipler toplam bin 107 vakaya çıkış yaptı. Niğde İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, 9 günlük süre içerisinde toplamda bin 323 vakaya çıkış yaparken bunlardan 520 kişiyi hastaneye nakil yapıldı. 112 acil servis ekiplerinin olay yerine en kısa sürede ulaşmada rekor kırdığını söyleyen Niğde Sağlık İl müdürü Dr. Ertan Değirmencioğlu; “Olay yerine en kısa sürede ulaşma rekoru da kıran 112 Acil Servis ekipleri tatilin başladığı 31 Kasım Cuma gününden 9 Haziran Pazar gününe kadar Bayram tatili süresince 112 acil çağrı merkezinin sağlık birimine düşen Bin 107 vakaya müdahale edildi. Ekiplerimize 31 Kasım Cuma gününden 9 Haziran Pazar gününe kadar olan bayram tatili süresince yaptıkları özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederim” dedi.
 
Editör: TE Bilişim