Niğde Üniversitesi’nde Macar Turan Vakfı Başkanı ve Hun-Türk Kurultayı Organizasyon Komitesi Başkanı Antropolog Andras Biro’nun konuşmacı olarak katıldığı 'Türk Macar İlişkileri' konulu bir konferans gerçekleştirildi. 

Niğde Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi Salon 1923’te gerçekleştirilen konferansa Rektör Prof. Dr. Adnan Görür’ün yanı sıra çok sayıda öğretim elemanı ve öğrenci katıldı.

Program konuşmacı Macar Turan Vakfı Başkanı ve Hun-Türk Kurultayı Organizasyon Komitesi Başkanı Antropolog Andras Biro’nun biyografisinin okunmasıyla başladı.

Konferansta Macarların tarihi sürecini Hunlarla başlatıp Türklerle Hunların ortak kültürü paylaştığını ve ortak bir geçmişe sahip olduklarını anlatan Andras, yapılan antropolojik araştırmalara değindi. Andras; Macarların genlerinin Avrupa kavimlerinin genlerinden çok Orta Asya kavimlerinin genleri ile uyum sağladığını ifade etti.

Ayrıca Kazakistan’daki Macar isimli köyde yapılan antropolojik araştırmaların sonucunu paylaşan Andras, bu köyde yapılan araştırma sonuçlarına göre köyde yaşayan Kazakların genlerinin büyük oranda Macar genleri ile uyuştuğunun bilgisini verdi.

Konferansın ardından Rektör Prof. Dr. Adnan Görür tarafından konuşmacı Andras Biro’ya teşekkür belgesi ve hediye takdim edildi.


http://www.borhaber.net/arastirma/turk-macar-iliskileri-konferansi-h19681.html

Bor Haber tarafından gönderildi 10 Mart 2016 Perşembe
Editör: TE Bilişim