Niğde ile Bor Arasında yol sık sık ölümlü kazalar ile gündeme gelmektedir.    Yol 1980  öncesi   çift yol haline dönüştürüldü. Ancak bölgede yerleşmeler ile yol yetersiz kaldı. 1970’li yıllarda   Niğde-Bor arasında yer alan tek gidiş gelişli yol sorunlu idi. Niğde bölümünde Tepebağlarına erdiğinde yol çok dolambaçlı yol ile  Niğde’ye erilirdi.  1980 öncesi açılan yol ile  araç sürücüleri ve sürekli Niğde- Bor arası gelen- giden öğrenciler rahat bir nefes aldı. Yıllar hızla aktı. Bu yolun bulunduğu güzergahta Organize Sanayi Bölgesi ve Üniversite yapıldı. Niğde ve Bor taraflarında yeni mahalleler oluştu ve yerleşim alanları sayısı arttı. Bu yol yükü kaldıramaz duruma geldi. Şimdilerde özellikle yazın Niğde- Bor arasında çok artan bir ulaşım var. TOKİ ile bu ulaşım katlanıyor.
 Niğde Bor arasında yolun yeterli olmamasından öte yolun en önemli sorunu  yola olan bağlantıların düzensizliğidir. Özellikle dönüşler tam anlamı ile berbat bir durumdadır.  Bu yol sürekli kazalara açık bir duruma gelmiştir. Bu yaz dört kişi öldüğü kaza ile motosiklet kazasını ardı ardına izlerini görmek oldukça üzücü idi. Üniversite  öğrencilerinden de bu yolda kaza ile yaşamını yitirenler oldu. Bu nedenle bu yol ile ilgili son on yılda birden çok yazım yerel basında çıktı. Sorun genel kabul görmesine karşın halen giderilmedi. Aksaray’dan geçerken orada yol düzenlemelerine bakıp ne zaman Niğde’de olacak diye bekliyorum. Niğde- Bor yolu ile ilgili onlarca yazımızda yapılması gerekenleri anlattık. Başlıcalarını bir kez daha yinelemekte yarar vardır.
 
1-     Üniversite giriş kapısı yanlış yerde yapılmıştır. Bundan dönüş olamayacağı açıktır. Buna rağmen bu kapı prorokol kapısı kılınıp okulun araç girişi Organize Sanayi tam karşısından sağlanmalı ve mutlaka araçlar için Organize sanayi Koyunlu- Birko yararlanaılacağı bir üst geçit yapımı sağlanmalıdır. Bu yoldan Üniversiteye, Organize’ye, Orman’a  Birko ve Koyunlu’ya    giriş-çıkış  yalnızca  araç üst geçiti yan yol  vasıtası  ile sağlanmalıdır.
2-     Üniversite ile yol arasında duvar yanlarında boşluklar acilen doldurulmalıdır. Bu alanda okula ermek isteyen gençlerin araç yolundan gidişleri sona ermelidir. Mutlaka Üniversite ile yol arasında seviye yol hizasına çıkarılmalıdır.
3-      TOKİ Girişi tek yerden ve orada bulunan ışıklardan sağlanmalıdır. Işıkların Toki yönünden girişi gerçekleştirilmeli ve yol dörtlü kavşağa dönüşmelidir. Bu giriş dışında TOKİ girişi olmamalıdır. Bu yıl Bor gelişi TOKİ dönüş işareti veren araçların önemli sıkıntılar yaşadığı görülmüştür. Dönüşte  en azından orta refüjler  bir araç girişi içeri alınarak arkadan gelen aracın yolda durması ya da yana kaçması gibi sorunlar böylece ortadan kalkacaktır. Yani Bor Çıkışından Tepebağlara kadar bu yol üzerinde ikiden fazla geçiş bulunmamalıdır.  
 
 Bu yol üzerinde yana dönüşlerde mutlaka araçların ana yolda dönüş için bekleme yapmamaları için düzenlemeler sağlanmalıdır. Teknik olarak karayolları yetkilileri daha iyi bilir ama Aksaray Organize Sanayi Bölgesine Aksaray’dan gelişte sağlanan düzen bu yolda giriş çıkış bölgelerinde sağlanmaz ise gelecekte çok sıkıntı yaşayacağımız mutlaktır.
 
Bu düzenlemeler olsa da yolda kaza olmazmı? tabiî ki olur. Yaz aylarında biri dört kişi öldüğü diğeri benimde geçerken kaza sonrası gördüğüm motosiklet kazları Bor  Toki bölgesinde ışıklı geçit yerinde oldu. Bu kazlarda dikkat eksikliğimizi gösteren kazalardı. Kaza nasıl ve nerede olacağı bilinmez, ama Niğde-Bor yolunda giriş ve çıkışların riskli olduğunu defalarca yazan bizlerin gördüğünü yetkililerinde görmemesi olasımı?
 Niğde- Bor yoluna iki yönlü birer şerit daha ekleneceği açıklanmıştı. O durumda yol yükü azaları ama dönüşlerde sorun tükenmez. O nedenle eğer yol genişleyecekse proje içinde mutlaka dönüşlerin durumu ile araç üst geçidi dikkate alınmalıdır.