“Nasıl Bir Niğde İli İstiyoruz…” “Niğde’nin Gelişme Yönü Ne Olmalıdır” sorularının cevabını henüz alamadık.

Haber-Yorum: Selim GÖKEL

 

Kısa adı; NİGEP

Açılımı; Niğde İl Gelişme Planı

Kısa Amacı ; Ortak akılla “ Nasıl Bir Niğde İli İstiyoruz” ve “Niğde’nin Gelişme Yönü Ne Olmalıdır” sorularına cevap bulmak.  Genel amacı, yararları, yürütücüleri, planı hazırlayan ekipler ile ilgili detayı buraya tıklayarak görebilirsiniz.

 

NİGEP yaklaşık 2 yıl önce oluşturuldu.  Niğde Valiliği öncülüğünde, Niğde Üniversitesinin yürütücülüğünde,  Niğde’deki bütün kamu kurumlarının katılımları ile oluşturuldu.

 

NİGEP çalışmalarını ilk haberleştirdiğimizde manşetimiz “ Niğde ile ilgili son yılların en önemli haberi budur” şeklinde vermiştik ve ardından onlarca haber yaptık.

 

Niğde’nin ekonomik, sosyal ve kültürel alanda gelişmesi için bugüne kadar yapılan en önemli iş olarak gösterilen Niğde İl Gelişme Planı için bugüne kadar Valilik, Üniversite, diğer bütün resmi ve özel kurumlarca bir çok çalışma yapıldı. Büyük şehirler dahil bir çok toplantılar düzenlendi.

 

Planlama için verilen süre 1,5 yıl idi. Ama bu süre aşıldı. Henüz bir sonuç bildirgesi yayınlanmadı.

 

Ha bugün ha yarın sonuçlanacak diye bekledik. “Gelecek nesillere Niğde için yazılı  bir doküman” bekledik.  Ancak bu güne kadar bir açıklama gelmedi… NİGEP ile ilgili en son 6 ay önce haber yapmışız.

 

Sonucu merak ediyoruz…

 

Borhaber.net Niğde’nin hafızasıdır…

 

Hatırlatalım dedik.





Editör: TE Bilişim