Niğde Valiliği öncülüğünde hazırlanan, Niğde Üniversitesi tarafından çalışmaları yapılan, Niğde İl Gelişme Planı kapsamında gerçekleştirilen Güvenlik Şurası, Niğde Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde toplandı.


Niğde Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun başkanlığında gerçekleşen şuraya; Vali Yardımcısı Hanlar İden, Niğde İl Gelişme Planı hazırlama ekibi, ilçe kaymakamları, kamu kurum müdürleri, güvenlikle alakalı kamu kurumları, özel kurum ve kuruluşlar ile vatandaşlar katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun; “Toplum-devlet ilişkileri bakımından güvenlik özel ve önemli bir hizmet alanıdır. Toplumsal yaşamın huzur içinde devam etmesi ve kamu düzeninin sağlanmasında başta gelen kolluk hizmetidir. Güvenlik hizmetlerinin topluma, ekonomiye ve toplumsal düzene olumlu etkisi vardır. Bu hizmetlerin yürütülmesinde dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde ve ilimizde birtakım değişmelerin ve gelişmelerin yaşandığı görülmektedir. Değişen ve gelişen toplumsal koşullar, teknoloji alanında yaşanan değişimler, güvenlik hizmetlerini doğrudan etkilemekte ve yeniden şekillendirmektedir. Yaşanan bu değişimlerle birlikte güvenlik hizmetlerinin amacı tüm ülkede olduğu gibi ilimizde de insanî ve günlük ilişkileri düzenlemek ve kamu düzenini sağlamaktır” dedi.

Güvelik İhtisas Komisyonu Koordinatörü Prof. Dr. Selen Doğan yaptığı sunumda; Niğde il ve ilçelerinde, polis ve jandarma sorumluluk bölgesinde; trafik kazaları ve türleri, sığınmacı sayısı, toplum destekli güvenlik hizmetleri ve benzeri birçok duruma ilişkin temel bilgilere yer verdi. Doğan, Niğde ilinin güvenlik vizyonunun; “birey ve toplum odaklı, özgürlükçü bir toplum anlayışı ile evrensel etik ilkeler doğrultusunda güvenlik hizmeti sunulan, bilgi ve iletişim teknolojilerini en üst düzeyde kullanarak suçun işlenmesinden önce önlenmesini kendisine ilke edinen, suç ve suçlularla etkin mücadele edebilen, ailelerle işbirliği içinde çocuk ve gençlerin suça sürüklenmediği, barışta, huzurda ve güvende öncü bir il olmak” olduğunu söyledi. Güvenlik şurası, katılımcıların görüş ve önerilerinin alınması, soruların cevaplanması ile sona erdi.

 

Editör: TE Bilişim