Niğde Valiliği öncülüğünde hazırlanan, Niğde Üniversitesi tarafından çalışmaları yapılan, Niğde İl Gelişme Planı kapsamında gerçekleştirilen Gençlik ve Spor Şurası Niğde Üniversitesi Kongre Merkezi’nde yapıldı.

 

Niğde Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun başkanlığında gerçekleşen toplantıya; Niğde İl Gelişme Planı hazırlama ekibi, ilçe kaymakamları, kamu kurum müdürleri, merkez ve ilçe belediyeleri, kentsel altyapı ile alakalı kamu kurumları, özel kurum ve kuruluşlar ile vatandaşlar katıldı. Şuranın açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun “ spor; bireysel, ekonomik ve sosyal yönleriyle sağlıklı nesillerin yetişmesi, sağlığın korunması, ekonominin gelişmesi, sosyal uyumun sağlanması açısından önemli bir yere sahiptir. Gençlerin hayalleri, idealleri, enerjileri ve vizyonları, toplumların sürekli gelişimi açısından vazgeçilmez unsurdur. Sporu belirli bir dönem ya da süreçle sınırlamak yerine, hayat boyu devam eden bir etkinlik olarak görmek ve bu doğrultuda çok yönlü ve kapsamlı programlar geliştirip uygulanmak gerekmektedir. Tüm yurtta olduğu gibi Niğde genelinde de spor yapma alışkanlığının ve spor kültürünün geliştirilmesi, lisanslı sporcu sayısının arttırılması,  yetenekli gençlerin yetiştirilerek elit sporcu haline gelmelerinin sağlanması en büyük amacımızdır. Niğde Valiliği olarak gençlik ve spor alanında ortak bir anlayış, vizyon, politika ve hedeflere ulaşmak amacıyla ilgili kamu kurum ve kuruluşlar, sivil toplum kuruluşları ve diğer paydaşlarla koordinasyon ve işbirliği içerisinde çalışmalarımız devam etmektedir ” dedi.

 

 Şura sunumunu gerçekleştin Gençlik ve Spor İhtisas Komisyonu Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Hasan Hüseyin Türkmen Niğde’nin gençlik ve spor vizyonunun; Niğde’de spor ahlakı ile donanmış, rekabet duygusuna sahip, başarıya odaklanmış, sağlıklı, özgüveni yüksek, kültürel değerlerine sahip çıkan, özgür düşüncelerle donanmış gençler yetiştirmeyi hedefleyen, dezavantajlı bireylerin toplumsal bütünleşmelerini sağlayan, ulusal ve uluslararası niteliklerde tesislere sahip, nüfusun önemli bir kesiminin aktif spor yaptığı, sporun her dalında yarışmacı düzeyde aktivitelerin gerçekleştiği, ulusal liglerde rekabet eden, milli takımlara sporcu yetiştiren, mutlu gençlerin yaşadığı, sporda güçlü bir şehir olmak” olduğunu söyledi.

 

GZFT analizi sonuçları hakkında bilgi veren Türkmen, Niğde’nin gençlik ve spor alanında güçlü ve zayıf yönleri, fırsat ve tehditlerinin neler olduğunu açıkladı. Toplantı katılımcılardan gelen soruların cevaplanması görüş ve önerilerin not alınması ile sona erdi.


Editör: TE Bilişim