Niğde Orman İşletme Müdürü Mehmet Özdemir, Niğde’de 10 bin dönüm yani bin hektarlık alana 700 bin fidan dikileceğini belirtti.


Niğde Orman İşletme Müdürü Mehmet Özdemir; Özdemir yaptığı açıklamada: “İşletmemişin ana görev alanları ilimiz orman alanlarını arttırmak, ikincisi ise mevcut orman alanlarımızı korunması bakımı ve imarı ihlası konusunda çalışmalar yapmak. Önümüzdeki ay itibariyle Dikim sezonuna giriyoruz. Niğde’de 10 bin dönüm alanda toprak işleme çalışması yaptık. İnşallah buralara ortalama 700 bin adet fidan dikeceğiz. Sayın valimizin önderliğinde başlatmış olduğu gelir getirici çalışmalarımız var. Bu konuda da yaklaşık 100 bin adet badem tohumu ekimi gerçekleştireceğiz. İleride vatandaşımızın meyvesinde faydalanması için huzuruna sunacağız” şeklinde konuştu.

Mehmet Özdemir, 2012 yılında Niğde’deki görevine başladığında, Niğde’nin orman fakiri olduğunu belirtmişti.

Niğde’nin yüzölçümü 610 bin hektar, Bu 610 bin hektarın ancak yüzde 9’u orman alanı. Yani 100 metrekarelik bir alanın ancak 9 metresi orman alanı. Niğde’nin toplam orman alanı 51 bin hektar, İl Müdürü’nün 700 bin fidan dikileceği 10 bin dönümlük bir alan ile birlikte Niğde’nin orman alanı 51 bin hektardan, 52 bin hektara çıkacak.

Bir başka ifade ile, Niğde’nin 559 bin hektarlık ormansız, çorak alanı,  558 bin hektarlık alana düşecek.

Ulukışla’nın orman alanını göz ardı etmeden… Emsal il olarak Kırşehir genel alanı 697.000 hektar olup, ormanlık alanı ise 25.063 hektar. Bu oran son yıllarda Orman Bölge Müdürlülüğü ekiplerinin yoğun çalışmalarıyla birlikte orman alanı olarak 44.606 hektara çıkartıldı.


Yani Niğde’de yaklaştı. Geçtiğimiz yıl Kırşehir’in ormanlık alanı yüzde 3.1 oranında artmış. (Kaynak:www.kirsehir24.com) Niğde’deki yüzde 1’lik artış kaç yılda gerçekleşecek oda merak konusu.

Haber: Selim GÖKEL



Editör: TE Bilişim