Niğde'nin Çamardı ilçesi sınırlarındaki Aladağlar Milli Parkı, Demirkazık Yaban Hayatı Geliştirme Sahasında ve Ulukışla ilçesi Horoz Köyünde yapılan sayımlarda 2003'te 793 olan yaban keçisi sayısı en son yapılan sayımlarda 2 bin 730’a çıktı. Öte yandan ekipler, yaban hayvanlarının doğal ortamlarında desteklenmesine yönelik çalışmalar kapsamında kış döneminin yoğun geçtiği günlerde yaban keçileri için yemleme yapıyor.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Niğde Şubesinden yapılan açıklamalar kapsamında, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından, yaban hayatı türlerinin daha iyi korunması ve geliştirilmesinin yanı sıra türlerin yaşama ortamlarının iyileştirilmesi için oluşturulan Yaban Hayatı Geliştirme Sahaları, yaban keçilerine ev sahipliği yapıyor.

Niğde’de Araç Sayısı 127 bin 971’e ulaştı! Niğde’de Araç Sayısı 127 bin 971’e ulaştı!

Bu kapsamda Çamardı ilçesi sınırlarındaki Aladağlar Milli Parkı, Demirkazık Yaban Hayatı Geliştirme Sahasında ve Ulukışla ilçesi Horoz Köyünde Niğde Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi ekiplerince yapılan sayımlarda 2 bin 730’a yükseldi. Yapılan denetimler sayesinde nesli neredeyse tükenme noktasına gelen yaban keçilerinin sayısı, hızla artış gösterdi.  Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi ekiplerince yapılan son sayımlarda Demirkazık Yaban Hayatı Geliştirme Sahasında 1568, Çamardı ilçesi sınırlarındaki Aladağlar Milli Parkında 794 ve Ulukışla İlçesine bağlı Horoz köyünde 368 adet keçi bulunduğu öğrenildi. DKMP Genel Müdürlüğünün yaban hayatı izleme ve takip çalışmaları kapsamında, yabani hayvan sayısının artması ve koruma çalışmalarının başarıya ulaşması büyük önem taşıyor.

Editör: TE Bilişim