Niğde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Harun Koca, Aile ve Sosyal Politikalar il müdürlüğü olarak Niğde’de 2018 yılının ilk 6 ayında 2 Bin 508 kişiye 1 milyon 126 Bin 850 TL doğum yardımı yapıldığını belirtti.

Niğde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Harun Koca, Niğde’de doğum yardımı başvurularının 15 Mayıs 2015 tarihi itibariyle başladığını ve halen devam etmekte olup ay içerisinde başvuru yapanların hesabına doğum yardımı paralarının yatırıldığını söyledi.

Birinci çocuk için 300, ikincisi için 400, üç ve sonrası için de 600 liranın bir defaya mahsus verildiğini belirten Koca, ancak geçmişte 2 çocuğu bulunan, 15 Mayıs itibariyle de yeni bir bebek sahibi olan kişiye, 3 çocuk parası yani 600 lira verildiğini, bu şekilde geçmişte doğan çocukların sıralamaya dahil edildiğine vurgu yaptı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Koca; “ doğum yardımından yararlanmak isteyenlerin ilgili birimlere başvurması gerektiğini bildirdi.  
Niğde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Harun Koca, doğum yardımı şartlarını şu şekilde sıraladı: “Doğum yardımı, 15 Mayıs 2015 tarihinde ve sonrasında gerçekleşen canlı doğumlar için verilir. Bu tarihten önce doğan çocuklar için doğum yardımı verilmez. Niğde’de 2018 yılının ilk altı ayı içerisinde 2 Bin 508 kişiye toplamda 1 Milyon 126 Bin 850 TL doğum yardımı yapıldı. Ancak ödeme miktarına esas çocuk sırasının tespitinde, diğer bir deyişle yeni doğan çocuğun kaçıncı çocuk olduğunun belirlenmesinde 15 Mayıs 2015 tarihinden önce doğmuş olan çocuklar da sayılır.  Doğum yardımı annenin sağ ve Türk vatandaşı olması durumunda anneye yapılıyor. Başvurular Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri, Sosyal Hizmet Merkezleri ve yurt dışında yaşayanlar için Büyükelçilikler ve Konsolosluklar aracılığıyla yapılmaktadır” diye konuştu.
 
 
Editör: TE Bilişim