Acıbadem Üniversitesi Suç ve Şiddetle Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi (ASUMA) Direktörü Prof. Dr. Oğuz Polat ve İMDAT Derneği Çocuk Evlilikleri Araştırma Komisyonu Başkanı Avukat Zeynep Reva'nın öncülüğünde hazırlanan "2020 yılı Türkiye Çocuk Evlilikleri Raporu" hazırlandı. Rapora göre, geçen yıl 18 yaşından küçük, 13 bin 14 kız çocuğu evlendirildi. Raporda ayrıca 16-17 yaş grubundaki kız çocuklarının yaklaşık yüzde 88’inin kendisinden dört ile 33 yaş büyük erkeklerle evlendirildiğine de dikkat çekildi. Rapora göre kız çocuk evliliklerinin toplam evlenmeler içindeki oranı yüzde 2.7 olurken, aynı yaş grubunda olan erkek çocuklarındaki oran ise yüzde 0.1 olarak tespit edildi.

İlk 10'da Doğu ve Güneydoğu illerinin bazıları birde Aydınlar Kenti Niğdemiz var

Milliyet'ten Mert İnan'ın haberine göre, çocuk evliliklerinin en çok olduğu ilk 10 kentin dokuzu Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yer alırken diğer şehir ise Niğde oldu.

Kız çocuklarının en çok evlendirildiği kent yüzde 11.4’lük oranla Ağrı oldu. Bu şehri sırasıyla Muş, Ardahan, Kars, Bitlis, Kilis, Niğde, Van, Gaziantep ve Siirt takip etti. Kız çocuklarının sayısal olarak en çok evlendirildiği kent ise 1001 kız çocuğu ile Gaziantep, son sırada ise Tunceli yer aldı. Tunceli’de 2020 yılında hiçbir kız çocuğu evlendirilmedi.

Niğde'de çocuk yaşta evlilik çok yaygın. Bu konuda sitemiz arşivinde onlarca haber var. Önceki valilerden Necmeddin Kılıç bu konuda yoğun çalışma yaptı. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü, Niğde Belediyesi bu konuda çalışmalar yapıyordu. Komisyon kurulmuştu. 

İcracı Vali Necmeddin Kılıç Çorum'a atandı ve Çocuk Gelinler konusu da kapandı. 

Sadece Niğde'de faliyet gösteren Bayan Kuaförü Yusuf Özkan'ın bu soruna dikkat çekmek için sosyal mesajlı reklam bilbordlarında görebildik. 

İktidarın Madencilik Politikası İktidarın Madencilik Politikası

Editör: TE Bilişim