Niğde Belediyesi Köpek barınma ve hayvan bakım evin deki toplanan köpekler rahat. İlimizde bazı vatandaşlar tarafından Niğde Belediyesi tarafından köpeklerin işkence gördüğü ve öldürüldüğü gönündeki haberler asılsız çıktı.

HABER & FOTO;
Erdal GÜÇER & Dursun SUNA


Niğde Köpek barınma tesislerine gidip olay yerinde köpeklere nasıl bakıldığına bizzat şahit olduk. İzlenimlerimiz ve yaptığımız araştırmalar şuana kadar söylenilenlerin asılsız olduğunu doğruluyor.

İlimizde gece –gündüz başıboş şekilde dolaşan köpeklerin, bayıltmak sureti ile toplandığı, kesinlikle öldürme yapılmadığı ve her hangi bir eziyet görmeden yakalandığı belirtildi.  Yetkililer, ‘’bizim buradaki hayvanlara karşı bakışımız çok farklı bizler bu hayvanları çocuğumuz gibi koruyoruz’’ dediler ve bakımlarını da bu titizlikle yaptıklarını söylediler. ‘’Niğde Belediyesi tarafından yapılan bu alan hayvanlar için yapılmıştır 2 bine yakın hayvanın barınma imkânı var. Her türlü bakımları yapılıyor. Aç bırakılmıyor, susuz bırakılmıyor, haftada üç kez et veriyoruz bunun yanında köpeklerin iyi beslenmesi için diğer yiyeceklerde sağlanmakta’’ olduğu söylendi.

    Hastalanan Köpeklerin bakımı yapılarak iğnelerinin ve ilaçların düzenli olarak verildiğini, zamanla yaşlı olan köpeklerinde kendiliğinden öldükleri belirtildi. Bunun yanı sıra hamile olan köpeklerin rahat ortamda yaşaması için de ayrı yuvaların olduğu, kesinlikle başka bir köpek onun yavrusuna zarar vermeden yavrusunu büyüttüğünü, güzel ortamda ayrı ayrı sıcak soğuk, yaştan da yağışlardan korundukları gözlendi.

Çekim yapan ekibimize sevgi gösteren köpeklere bizde bay bay yaparak ayrıldık.


Editör: TE Bilişim