Aşağıdaki test, enerjik yaklaşımınız konusunda size fikir verecektir.
Eğilimleriniz doğrultusunda her ifadeye 0 ile 4 arasında bir puan verin.
Testin sonunda verdiğiniz puanları toplayın. Ve lütfen kendinize dürüst olun :)

Puanlama:

Asla : 0
Ender : 1
Bazen : 2
Sık sık : 3
Her zaman : 4

Şimdi Test Başlıyor:

Rahatlamış ve Huzurlu bir şekilde uyanırım.
Güne heyecanla ve Beklentilerle başlarım.
Kendime genellikle güvenirim.
Risk almaktan ve yeni şeyler denemekten çekinmem.
Kendi sorunlarımdan dolayı başkalarını suçlamayan, insanlarda kusur aramayan, hoşgörülü bir insanım.
Görünüşümden genel anlamda memnunum.
Kendimi herkesle eşit görürüm. Saygı görmek isterim.
Mantıklı sınırlar çizer, mantıklı taleplerde bulunurum.
Sık sık gülümserim. Yaptığım işi eğlenerek yaparım.
Duygularımı dile getirmekten çekinmem.
Doğaçlama davranırım. Hayatı bir macera gibi görürüm.
Farklı ilgi alanlarım ve yaratıcı yönlerim var.
Zamanımı iyi programlarım. Hiçbir zaman koşuşturmam gerekmez.
Kendime ve hedeflerime zaman ayırırım. Dinlenmeye de zaman ayırırım.
Hedeflerim var.
Yaşamımda ki güzelliklerin değerini bilir, tadını çıkarırım.
Sağlıklı beslenme alışkanlıklarım vardır.
Düzenli olarak spor yaparım.
Yaptığım işe odaklanırım. Ne iş yaparsam yapayım, keyif almaya çalışırım.
Değişime açığım. Beklenmedik gelişmelerden rahatsız olmam.
İçgüdülerime güvenirim ve bana yol göstermelerine izin veririm.
Olumlu ve yüreklendirici düşünür, konuşurum. Kendime hak ettiğim değeri veririm.
Sorunlarla yüzleşmekten çekinmem. Her sorunu bir fırsat olarak değerlendiririm.
Ufak tefek şeyleri takıntı haline getirmem. İşlerin kendiliğinden yoluna gireceğine inanırım.
İnsanları yargılamam, ilişkilerimde yargılanma korkusu ile hareket etmem.
Toplam:

Toplam puanınız “kişisel enerji katsayınız”ı ortaya çıkaracaktır. Bu katsayı sizin hakkınızda bir takım ipuçları içerir. Bunlar;

- Dünya’ya yansıttığınız iyimser ve barışçıl enerji miktarı,
– Yaşayacağınız başarılı deneyim potansiyeli,
– Mutlu ve huzurlu, kendinizi gerçekleştirebileceğiniz, doyuma ulaşmanızı sağlayacak bir yaşam sürdürmek için harcadığınız zaman ve enerji katsayısıdır.

Sorulara vereceğiniz yanıtlar, ruh halinize göre günden güne değişiklik gösterebilir. Dolayısıyla testi değişik zamanlarda gerçekleştirerek ortalamasını almanız daha sağlıklı olacaktır. Aynı şekilde testi ayda bir ya da yılda bir yaparak değişim konusunda ne kadar başarılı olduğunuzu ölçebilirsiniz. Olumlu zihinsel ve duygusal eylemler gerçekleştirdikçe, enerji düzeyinizin yükseldiğini görmek size cesaret verecektir.

Değerlendirme:

Kişisel Enerji Katsayınız 80 – 100 arasındaysa;

Oldukça mutlu birisiniz demektir. Kişisel enerjiniz de bu mutluluğun yansıması olacaktır. Kendinizden memnunsunuz. Başkaları da sizden memnun… Bu kategoriye girmenize rağmen, çok istediğiniz halde mutlu bir ilişki yaşayamıyorsanız ya da yaşadığınız ilişki sizi mutlu etmiyorsa, testte ki sorunlu maddeleri daha dikkatli inceleyin. Üzerinde çalışmanız gereken bir – iki madde görebilirsiniz. Bunlara öncelik verin. Alışkanlıklarınızda gerçekleştireceğiniz çok ufak değişimler bile, kişisel enerji alanınızda inanılmaz farklar yaratabilir.

Kişisel Enerji Katsayınız 60 – 80 arasındaysa;

Yalnız sayılmazsınız. Bu testi yapanların %60-70’i bu kategoriye girmekte. Fena sayılmazsınız ancak oranınız %75’in altında ise geliştirmeniz gereken yönler olduğu açık demektir. Kendinize daha fazla saygı gösterin ve doğal davranın. Davranış kalıplarınızı dikkatle incelediğinizde, kendinizi sık sık ikinci plana attığınızı fark edebilirsiniz. Kendinize daha iyi davranın. Gerçek aşkı bulmanızı sağlayan, mutluluk verici sonuçlar doğuran, enerji düzeyini arttırıcı teknikler kullanın.

Kişisel Enerji Katsayınız 40 – 60 arasındaysa;

İdare ediyorsunuz demektir. Biraz rahatlayarak, esnek ve affedici davranarak mutluluğunuzu arttırabilirsiniz. Hayatınızda bir denge kurmalısınız. Sakın boş vermeyin. Bu yönde gerçekleştireceğiniz tüm çabalarınız, çekim enerjinizi arttıracaktır. Kendinize zaman ayırdığınızda, ilişkilerinizde yaşanacak değişimlere inanamayacaksınız.

Kişisel Enerji Katsayınız 20 – 40 arasındaysa;

Anlaşılan cesaretiniz son dönemde epey kırıldı. Kendinize dair kuşkularınız, güvensizlikleriniz ve korkularınız var. Enerjinizde bu duyguları yansıtıyor. Kendinizi severek daha olumlu bir kişisel enerji alanı yaratma çabalarını öncelik haline getirmelisiniz. Azimli olun. Öncelikli hedefiniz içsel bir değişim gerçekleştirmek olmalı. Aşkta ve ilişkilerde başarı, diğer amaçlarınız bunun ardından kendiliğinde gerçekleşecektir.

Kişisel Enerji Katsayınız 20 altındaysa;

Tahminen çok mutsuz, mücadele içinde geçen bir hayatınız var demektir. Bu durum geçmişte yaşadığınız bir güvensizlikten kaynaklanıyor olabilir. Ancak bununla yaşamayı sürdürmek zorunda değilsiniz. Korkularınızdan kurtulmalı ve kendinizi sevmeye başlamalısınız. Korkmayın, bunu başarabilirsiniz. Her gün bu meselelere belirli bir zaman ayırın. Düşünce biçiminizi tutarlı bir şekilde değiştirerek, enerji düzeyinizi ve gerçekliğinizi de değiştirebilirsiniz. Bir psikanalizciden ya da bir danışmandan sağlıklı düşünce kalıpları geliştirmenize yardım isteyebilirsiniz. Emin olun, harcadığınız çabaya değecektir.

Enerjinizi Hemen Şimdi Değiştirin…

Kişisel enerjinizi değiştirmek istiyorsanız, yukarıda ki testte 0, 1, 2, 3 puan verdiğiniz ifadeleri hayatınızın amacı haline dönüştürmelisiniz. Yaşam biçiminizde gerçekleştireceğiniz bu değişiklikler, enerjinizi de değiştirecektir. Yaptığınız seçimleri uygulayarak daha mutlu ve gerçekten güçlü bir insan haline gelebilirsiniz.

Elbette bir insanı kendinize çekmeniz için mutlu olmanız gerekmiyor. Mutsuzken de, sefaletini sizinle değişik ve nahoş şekillerde paylaşmak isteyecek mutsuz insanları kendinize çekebilirsiniz. Çekim Yasa’sına göre benzerler birbirini çeker. Hayatınıza mutluluk katabilecek birini kendinize çekmek istiyorsanız, öncelikle kendinizle mutlu olmayı becermelisiniz.

Kaç puan almış olursanız olun, yapmanız gereken ilk şey şudur;

Öncelikle testte 0, 1, 2, 3 verdiğiniz ifadelere göz atın. Bunların her birini ayrı bir kağıda yazın. Bu kağıtları yanınızda taşıyın ve sık sık göz atın. Bunlar sağlıklı ilişkiler yaşamak istiyorsanız, başarılı bir hayat hayali kuruyorsanız, geliştirmenin yollarını öğrenmeniz gereken davranışlardır. Her gün bu ifadelerin birkaçını günün hedefi olarak belirleyin. Yanınıza bir ifade alın ve bu ifadenin sizin açınızdan gerçeğe dönüşmesini sağlayacak yeni seçimler yapmaya çalışın.

Tekrarlanan samimi niyetler, er ya da geç kendi gerçeğinizi yaratmanızı sağlayacaktır. Bu yolla niyetlerinizi değiştirdikçe, çevrenizde ki koşullarında değiştiğini göreceksiniz. Kaderiniz doğrudan enerjinize bağlıdır. Enerjinizi ise tutumlarınız belirler. Geçmişte ne yapmış olursanız olun, Gerçek seçiminizin bugünkü tutumunuz olduğunu unutmayın.

Yaşamınızda değiştirmek istediğiniz şeyler varsa, kendinizde de değiştirmeniz gereken şeyler var demektir. Çok büyük, önemli bir şey olmayabilir. Ama değişmesi gereken bir şey olduğu kesin. Siz “yaydığınız” enerjiden ibaretsiniz. Yaşamınızda ki insanların, deneyimlerinizin bir nedeni vardır. Bu nedeni bulma zamanı geldi…
Editör: TE Bilişim