Hipnoz ve Bilinçaltı Değişim Uzmanı Mehmet Başkak, katliamlarıyla İslam ülkeleri başta olmak üzere tüm dünyada travmalara neden olan Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) isimli örgütün hipnoz yaptığını söyledi.

İsrail’in Filistin’e düzenlediği saldırılarda savunmasız kadınların ve çocukların öldürülmesine rağmen medyada IŞİD katliamlarının bol görüntülerle daha ön planda olduğuna dikkati çeken Hipnoz Uzmanı Mehmet Başkak,  bunun nedenini IŞİD’in yaptığı küresel hipnoza bağladı.

Hipnoz Uzmanı Başkak, yaptığı açıklamada, IŞİD’ın küresel çapta yürüttüğü kitle hipnozuyla  ilgili şu bilgileri verdi:

PEYGAMBER MÜHRÜ VAHŞETİN LOGOSU OLDU

“Ben Müslümanım diyerek teslim olanı dahi kafir diye öldürüyorlar, çarmıha geriyorlar. Vahşice öldürdükleri insanların kafalarını kesiyorlar. Kesik kafalarla sürekli dünya medyasına haberler servis ediliyor, arka fonda ise İslam Peygamberi Hz. Muhammed’in mührü sancak olarak yer alıyor. 

Sağanak halinde bol görüntülü servis edilen  IŞİD haberlerinin medyanın her alanında sürekli  tekrar edilmesi ve aynı içerikte haberlerle gündemin beslenmesi  dünya çapında bir telkin silsilesine, bir kitle hipnozuna dönüşüyor. La ilahe illallah yazısı ve peygamber mührü, insanlık dışı bir vahşetin logosu haline getiriliyor.

11 Eylül’den sonra  İslam’ı terörle bağdaştırma, islamofobiyi dünyada yaygınlaştırma çabası; IŞİD vahşetiyle ciddi bir ivme kazandı. İslamofobi,  IŞİD’in Müslüman katliamıyla somutlaşıyor. Hem Müslümanlar öldürülüyor hem de bütün dünyada insanlığın bilinçaltına İslam vahşet olarak telkin ediliyor.”

IŞİD İSLAM MARKASI YAPILMAYA ÇALIŞILIYOR

Küresel çapta yürütülen bir çeşit kitle hipnozuyla IŞİD vahşeti bir İslam markası yapılmaya çalışılıyor. İslam dünyası dışındaki bütün insanlığın kollektif bilinçaltına  IŞİD üzerinden  İslam’ın gerçek bir tehlike ve vahşet dini olduğu algısı yerleştiriliyor.”

IŞİD ile birlikte İslam dünyasında eşine az rastlanır bir kafa karışıklığı ve tedirginlik oluştuğuna dikkati çeken Başkak, bu hipnoz durumunun bozulması için şu önerilerde bulunuyor:

IŞİD’İN HİPNOZU NASIL BOZULUR?

“Küresel çapta müslümanlar aleyhine yürütülen kitle hipnozunu bozmak elbette ki  bir devletler meselesidir. Türkiye’den de katılımların olduğu bir zamanda IŞİD’e karşı bir bilinç oluşturulmalı; yetkililer, ilahiyatçılar, kanaat önderleri, cemaat liderleriyle bütün medya olanaklarıyla kafası karışık kesimin, IŞİD üzerinden tesire altına alınma olasılığına karşı ivedi planlar geliştirilmeli. Fetva makamında olanlar başta olmak üzere otoritelerin susması hipnozun devam etmesine ve daha geniş bir alana sirayet etmesine neden oluyor.”

Başkak, yaşanan hipnoz durumunun bozulamaması ve olayların büyüyerek önü alınamaz bir noktaya gelmesi durumunda, İslam dünyasında parçalanmalar yaşanmasının kaçınılmaz olduğunu sözlerine ekledi.


Editör: TE Bilişim