Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, öğrencilerimizin din ve inanç konularındaki sorularına cevap bulabilmek adına 19-20 Ekim 2019 tarihlerinde “İnanç ve Düşünce Atölyesi” etkinliği gerçekleştirilecek.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nden yapılan açıklamada; Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan, Allah-âlem ilişkisi, Allah-insan ilişkisi ve Allah-ahlak ilişkisi temalı bu etkinlik ile, “Nasıl bir Allah’a inanıyoruz, Allah âleme müdahale eder mi, Allah’ın varlığını nasıl ispatlarız, modern bilim Allah’ın varlığı hakkında ne söyler, Allah’ın merhameti ile evrendeki kötülük nasıl ilişkilendirilebilir, din ve ahlak ilişkisi nasıl olmalıdır, modern dönemdeki ahlak sorunlarımız nasıl aşılabilir, kadere inanmak insan özgürlüğünü ortadan kaldırır mı, Rızkı Allah belirliyorsa (takdir) neden çalışıyoruz, özgürlük ve sorumluluğun ahlakla ilişkisi nedir, gibi pek çok soruya cevap aranacak.

Din ve inanç konu olduğunda, özellikle genç kuşağın zihninde seküler ve maddeci dünya anlayışının sebep olduğu birtakım sorular bulunuyor. Yapılan araştırmalara göre, gençlerin en çok sorduğu sorular arasında “Allah’ın yeryüzünde kötülüklere müdahale etmediği ve sessiz kaldığı” sorusu öne çıkmakta. Yine kader, Allah’ın zâtı ve tasavvuru gibi konuların doğru anlaşılamaması beraberinde inançsal sorunları getirmekte.

Öğrencilerimizin, soruları rahatlıkla dile getirebilmeleri, anlamlandırabilmeleri ve zihinlerindeki bu sorulara bir nebze ışık tutabilme düşünce ve temennisiyle düzenlenmesi planlanan “İNANÇ VE DÜŞÜNCE ATÖLYESİ” etkinliği, iki gün sürecek ve alanında uzman beş farklı akademisyenin katılımıyla gerçekleştirilecek.

19 Ekim Cumartesi günü, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Adem Çatak’ın “Modern Hayatta İnsanın Varlıkla İlişkisi” konu başlıklı konferansı ile başlayacak, sırasıyla; Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Metin Özdemir’in “Tanrı Tasavvurları”, Yıldız Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Caner Taslaman’ın “Allah’ın Varlığının Delilleri” başlıklı seminerler ile devam edecek olan program, 20 Ekim Pazar günü ise, Prof. Dr. Metin Özdemir, “İlâhî Adalet ve Kötülük” konusunda bir konuşma yapacak. Akabinde program, Ankara Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Celal Türer’in “Ahlakın Kaynağı” ve Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Osman Demir’in “İnsanın Özgürlüğü ve Kader” temalı konuşmaları ile sona erecek.

Etkinlik için; başvurular, ÖĞRENCİ OTOMASYONU üzerinden yapılacak olup, program sonunda altı oturumdan en az dördüne katılan öğrencilerimize “KATILIM BELGESİ” takdim edilecek.

Programa katılmak isteyen öğrenciler, https://otomasyon.ohu.edu.tr/ogris/?cookieCheck=true adresinden kayıtlarını yapabilecek. Program ayrıca, HALKA AÇIK bir şekilde gerçekleştirilecek.”denildi.

Editör: TE Bilişim