PRNet A.Ş, geçtiğimiz hafta basında en çok bahsi geçen olay ve kişileri raporladı. 2 – 8 Temmuz tarihleri arası yapılan araştırma sonuçlarına göre, “Haftanın En’lerini” 5 başlık altında sıralandı;


HAFTANIN GÜNDEMİ

SAMSUN SEL FELAKETİ…

Samsun'un Canik ilçesinde Mert Irmağı'nın taşması sonucu boğularak hayatını kaybedenler ve kurtarma çalışmalarıyla ilgili basında çıkan 938 haber gündemin ilk sırasında yer aldı. Türk Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçağının Suriye tarafından düşürülmesi sonucu şehit olan pilotların naaşlarının denizden çıkarılması 209 haberle 2.sırayı oluşturuyor. AB Ülkelerinin İran’a petrol ambargosu koyması 119 haberle gündemin 3.sırasında yer bulduEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından hazırlanan yasa taslağına göreyaz saatinin yılın tamamında uygulanması 85 haberle 4.sırada yer alıyorSuriye Devlet Başkanı Beşar Esad’la yapılan röportaj 83 haberle PRNet “Haftanın En’leri” listesine son sıradan giriş yaptı.

HAFTANIN ÜNLÜSÜ

TARKAN

 

Tarkan, gençlik festivali kapsamında vermiş olduğu konserle ilgili çıkan 167 haberle bu hafta da birinciliği koruyor. Ajda Pekkan 161 haberle 2.sırada yer alıyor. İbrahim Tatlıses, Şanlıurfa’da geçtiğimiz günlerde bulunduğu minibüste silahlı saldırıya uğrayan çocuğa yardım etmesiyle ilgili çıkan 125 haberle 3.sırayı oluşturuyor. İbrahim Tatlıses’i 110 haberle Sezen Aksu takip ediyor. Alişan 91 haberle PRNet “Haftanın En’leri” listesine son sırasında yer aldı.

 

HAFTANIN SİYATETÇİSİ

RECEP TAYYİP ERDOĞAN

 

Siyasetçiler listesinin değişmez lideri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 2393 haberle birinci sıradaki yerini korurken, haberlerde çoğunlukla Kürtaj yasası, Suriye’nin Türk Savaş uçağını düşürmesi, şehit pilotların cenaze töreni ile ilgili yaptığı açıklamalar ve Diyarbakır bağımsız milletvekili Leyla Zana ile görüşmesi göze çarpıyor. Diyarbakır bağımsız milletvekili Leyla Zana kürt açılımı ile ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmesi hakkında çıkan 597 haberle 2.sıradan giriş yaptı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar Samsunda meydana gelen sel felaketiyle ilgili yaptığı açıklamalarla 584 haberle 3.sırayı oluşturuyor. Kemal Kılıçdaroğlu 411 haberle 4.sıraya geriledi. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu 369 haberle PRNet “Haftanın En’leri” listesinin son sırasında yer aldı.

 

HAFTANIN SPOR ADAMI

AZİZ YILDIRIM

 

 Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım Futbolda Şike Davası sonucu tahliye edilmesiyle ilgili çıkan 899 haberle bu hafta en çok okunan spor adamı oldu. Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim yeni sezon transfer görüşmeleri ile ilgili çıkan 306 haberle 2.sırayı oluşturuyor. Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener 301 haberle 3.sıradan giriş yaptı. Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş 278 haberle 4.sırada yer aldı. Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman 260 haberle PRNet “Haftanın En’leri” listesinin son sırasında yer aldı.

 

HAFTANIN  SPORCUSU

BURAK YILMAZ

 

Trabzonspor'un eski futbolcusu Burak Yılmaz yeni sezonda İtalya'nın köklü kulüplerinden Lazio ile anlaşmaya varmasıyla ilgili çıkan 246 haberle haftanın en medyatik sporcusu oldu. Beşiktaş’ın eski futbolcusu Egemen Korkmaz, yeni sezonda Fenerbahçe’yle yaptığı 3 yıllık sözleşmeyle ilgili çıkan 237 haberle 2.sıradan giriş yaptı. Egemen Korkmaz’ı 214 haberle Mehmet Topal takip ediyor. Ricardo Quaresma 180 haberle 4.sırayı oluşturuyor. Manuel Fernandes 171 haberle PRNet “Haftanın En’leri” listesinin son sırasında yer alıyor.

 

GÜNDEM BAŞLIĞI

HABER ADET

SAMSUN SEL FELAKETİ…

938

SURİYE'DE DÜŞEN UÇAĞIN PİLOTLARIN NAAŞLARININ DENİZDEN ÇIKARILMASI…

209

İRAN’A PETROL AMBARGOSU RESMEN BAŞLADI... 

119

YAZ SAATİNİN SÜREKLİ GEÇERLİ OLMASI…

85

SURİYE DEVLET BAŞKANI İLE YAPILAN RÖPORTAJ…

83

 

 

ÜNLÜLER

HABER ADET

TARKAN

167

AJDA PEKKAN

161

İBRAHİM TATLISES

125

SEZEN AKSU

110

ALİŞAN

91

 

 

SİYASİLER

HABER ADET

RECEP TAYYİP ERDOĞAN

2393

LEYLA ZANA

597

ERDOĞAN BAYRAKTAR

584

KEMAL KILIÇDAROĞLU

411

AHMET DAVUTOĞLU

369

 

 

SPOR ADAMLARI

HABER ADET

AZİZ YILDIRIM

899

FATİH TERİM

306

SADRİ ŞENER

301

ŞENOL GÜNEŞ

278

AYKUT KOCAMAN

260

 

 

SPORCULAR

HABER ADET

BURAK YILMAZ

246

EGEMEN KORKMAZ

237

MEHMET TOPAL

214

RİCARDO QUARESMA

180

MANUEL FERNANDES

171



Editör: TE Bilişim