İşsizlik rakamları son 5 yılın zirvesinde seyrederken işletmelerin en çok ihtiyaç duyduğu eleman garson oldu.

Yenibireleman.com’da işverenler mart ayında en çok garson, ardından hastabakıcı aradı. Hizmet, perakende ve sağlık sektörleri eleman alımında en hareketli sektörler oldu.

Mavi yakalı çalışanlar ile kurumları bir araya getiren Yenibireleman.com, mart ayına ait verilerini açıkladı. Buna göre yılın üçüncü ayında firmalar en çok garson ve hasta bakıcısı aradı. En fazla ihtiyaç duyulan ilk 10 eleman sıralaması ise şöyle;

1-Garson-Komi

2-Hasta Bakım Personeli

3-Kuaför

4-Satış Elemanı

5-Şoför  

6-Aşçı

7-Depo Elemanı

8-Güvenlikçi

9-Oto Elemanı

10-Temizlik Elemanı

Yenibireleman.com’da geçtiğimiz aylardaki eleman ihtiyacı mart ayında değişiklik gösterdi. Garson ve komilere duyulan ihtiyaç bir önceki aya oranla %5 arttı. Martta sektör olarak hizmet ve sağlık, önceki aylara göre hareketliliğini daha da artırdı. Baharın gelmesiyle birlikte bahçıvan ve çiftlik elemanı ilanlarında da önemli bir artış gözlendi.

Ankara birinciliği korudu

Yenibireleman.com’da mart ayında, en çok mavi yakalı eleman arayan iller yine Ankara ve ardından İstanbul oldu. Antalya’daki mavi yakalı eleman ihtiyacı ise yaz aylarının yaklaşmasıyla artmaya başladı.

Yenibiris.com Yönetim Kurulu Üyesi Kâmil Özörnek konuyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: “Büyümeye devam eden Yenibireleman.com’da hizmet sektörünün, işe alımlarda her zamanki hareketliliği devam ediyor. Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte mağazaların personel arayışının da artacağını düşünüyoruz. Hasta bakım ve yaşlı bakım personeli gibi kişilere de her zaman ihtiyaç duyuluyor.”


Editör: TE Bilişim