Bor Belediye Başkanlığı Seçiminde Hangi Adaya Oy Kullanacaksınız? Bor Belediye Başkanlığı Seçiminde Hangi Adaya Oy Kullanacaksınız?

Şehrimiz İçin Benim Fikrim” Akıllı Şehirler ve Dijitalleşme Temalı İş Planı Yarışması Ödül Töreni Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi kongre salonunda gerçekleştirildi. Dereceye giren 7 yarışmacıya ödülleri takdim edildi. Ödül töreninde konuşan Üniversite Rektörü Uslu, Akıllı şehirler, Yeni teknolojiler ve yenilikçi yaklaşımlar ile çevreye ve doğal kaynaklara saygılı, insan hayatına değer katan ve yaşam kalitesini iyileştiren şehirlerdir” dedi.

Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezimizde düzenlenen ödül törenine Niğde Vali Vekili Cemil Kılınç, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, Niğde protokolü ve çok sayıda davetli katıldı.

Akıllı Şehirlerin, sunduğu bilgiyi ekonomik, sosyal ve çevresel faydaya dönüştürebilme kabiliyeti ile sürdürülebilir kalkınma, rekabet gücü ve çevresel sürdürülebilirlik alanlarında kazanımlar oluşturduğunu da sözlerine ekleyen Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu açıklamalarının sonunda ise yarışmanın amacından da bahsederek “Bugün burada ödül alacak projelerin, akıllı şehirler kapsamında Niğde’mizde hatta diğer şehirlerde uygulamaya geçeceği inancına sahip olduğumu belirtmek isterim. Bizde Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi olarak Niğde’mize katkı sağlayacak bu projede yer almaktan büyük bir mutluluk duyduğumuzu ifade ediyor sonuçların herkes için hayırlı olmasını temenni ediyoruz” dedi.

Ödül töreninde, “Akıllı Kavşak ve Sinyalizasyon” başvurusu ile Ali Tunahan Erol birincilik elde ederken, “Akıllı Atık Ayırma” başvurusu ile Prof. Dr. Neslihan Sağlamtimur, Dr. Öğr. Üyesi Murat Peker, Erdem Bilginol ve Kemal Ulusoy ikincilik ve “Dijital Tabela Ölçümü ve Vergilendirme” başvurusu ile Fatih Kızılkaya ve Dr. Öğr. Üyesi Hakan Aktaş üçüncülük elde ederek ödüllerin sahibi oldular. Ödül sahipleri yaptıkları açıklamalarda kendilerini bu ödüle layık gören herkese teşekkürlerini ilettiler.

Program sonunda katkılarından dolayı Niğde Teknopark A.Ş. Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Rifat Battaloğlu’na Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu tarafından teşekkür belgesi ve yarışmaya verdiği desteklerden dolayı KOSGEB Niğde Müdürü Niyazi Gücenmez’e Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şevket Katırcıoğlu tarafından hediye takdim edildi. Program, günün anısına çekilen toplu fotoğrafın ardından sona erdi.

Editör: TE Bilişim