Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) illerin 2018 yılındaki evlenme ve boşanma sayışlarını açıkladı. TÜİK’in verilerine göre 1 Ocak 2018 ve 31 Aralık 2018 tarihleri arasında Niğde'de  2 bin 501 kişi evlenirken 580 çift ise ayrıldı.

TÜİK’in açıkladığı rakamlara göre özellikle boşanma oranında Aksaray kendisi ile denk kabul edilen Niğde, Nevşehir, Kırıkkale ve Kırşehir illerinin bulunduğu TR 71 bölgesinde ilk sırada yer alırken Niğde ikinci sırada yer alıyor. TÜİK’in açıkladığı rakamlara göre 2017 yılına göre boşanma oranlarında artış oldu.

TÜİK rakamları ve boşanma oranları konusunda değerlendirmelerde bulunan vatandaşlar ise boşanmaların birinci sebebinin ekonomik sıkıntılardan kaynaklı olduğunu belirterek yaptıkları açıklamalarda; “Niğde’de bir yıl içerisinde toplam 580 çiftin ayrıldığını sizin aracılığınız ile duyuyoruz. Bu boşanmaların sebeplerinin araştırılması ve bu sorunlar konusunda tedbirler alınmalı. Çok yakın akrabalarımızdaki boşanma nedenlerine baktığımızda ilk sırada ekonomik sebepler geliyor. Karı ve Koca hayatlarının tamamını geçim üzerine yoğunlaştırdıkları için psikolojik olarak gerginliklerde anlayış kalmıyor. Özellikle boşananların büyük bölümünün asgari ücretli olduğunu tahmin ediyoruz. Evlenmek kadar bu evlilikleri yürütebilmek önemli. Bu ekonomik süreç içerisinde 2019 yılı içerisinde boşanma sayısının daha da artacağını tahmin ediyoruz. Evli olan çiftlerden kavga etmeden önce birbirlerini dinlemelerini ve anlamaya çalışmalarını istiyoruz. Her şeyden önemlisi ise sinirli iken her iki tarafta karar vermemeli” derken Boşanma sayısı açıklana TR 71 bölgesindeki diğer illerin sayıları ise; Niğde 580, Kırıkkale 579, Nevşehir 544, Kırşehir ise 365
 
 
Editör: TE Bilişim