HABER: ERDAL GÜÇER


Motosiklet kullanıcılarının trafiğe çıkmadan önce dikkat etmesi gereken tüm kurallar..

Allianz Grup Teknoloji Merkezi uzmanları, soğuk kış günlerinin ardından uzun süre günlük trafikten uzak kalan motosiklet sürücülerine, yapmaları gereken hazırlıklar konusunda tavsiyelerde bulunuyor.

Uzmanlar, motosiklet kullanımında reflekslerin önemine dikkat çekiyor ve motosiklet sürücülerinin reflekslerinin uzun dönem aranın ardından yavaşladığına ve bu durumun günlük trafikte olası kazalara neden olabileceğini belirtiyor. Uzmanlara göre, trafiğe çıkmadan önce açık alanda fren ve gidon hâkimiyeti konusunda pratik yaparak reflekslerin güçlendirilmesi bu riski azaltıyor.

Buna göre; motosikletlerin trafiğe çıkmadan önce tam donanımlı şekilde teknik serviste kontrolden geçerek yeni sezona hazırlanması gerekiyor. Motosikletin fren pedalları, fren yağı, lastikleri, lastik basınçları, göstergeleri ve ışıkları kontrolden geçirilmeli. Çünkü bu kontroller, beklenmedik bir kaza durumunda kontrolü sağlamak ve şeritten çıkmamak için önleyici unsur oluşturuyor.

Diğer yandan motosiklet sürücüleri, stilden daha çok hayati durumlarını göz önüne alarak hareket etmeli. Motosikletle trafiğe çıkmadan önce alınması gereken hayati tedbirlerden biri de sürücünün reflekslerinin kuvvetli olması. Motosiklet sürücülerinin dikkat etmesi gereken başlıca unsurlar arasında güvenli kasklar, uygun botlar, özel tasarlanmış kıyafetler ve koruyucu sürüş eldivenleri yer alıyor.

Uzun süren kış aylarından sonra bahar döneminde trafikte motosiklet sürücüleri tarafından alınacak önlemler, olası kazalardan hasar almamaya ya da hasarı en minimum düzeye indirgemeye yardımcı oluyor. Yollarda kış sonrasında oluşan kum, su ve buz birikintileri kazalara ortam hazırlıyor. Uzmanların da belirttiği gibi, sürücülerin kendilerinde ve motosikletlerinde almış oldukları tedbirler trafikte yaşanabilecek kazalara karşı alınmış önlemlerdir. 



Editör: TE Bilişim