Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Formula 1 İstanbul yarışlarının devamı konusunda, “Formula 1 ile ilgili son sözümüzü söyledik. Top artık Sayın Ecclestone’da” dedi.
Akgül, yarışın İstanbul’da sürmesi için yeni sözleşme döneminde kendilerinden yıllık 26 milyon dolar istendiğini belirterek, “Son Formula 1 yarışında Formula 1 yarışlarını düzenleyen FOA’nın başkanı Sayın Bernie Ecclestone ile görüştük ve böyle bir dayatmayı kabul etmeyeceğimizi söyledik. Kendilerine farklı formüller önerdik. Söylediğimiz formülleri beğendiğini ve görüşmeye devam etmemiz gerektiğini söyledi. Nerede, ne zaman görüşme talep ederse görüşürüz. Bu şekilde ayrıldık,” diye konuştu.

Reklam ve yayın gelirleri

Formula 1 için her yıl 13.5 milyon dolar para verdiklerine dikkati çeken Akgül, yaptıkları teklife ilişkin şu ayrıntıları anlattı: “Bu parayı ödemeye devam edelim, seyirci gelirlerini, reklam gelirlerini ve televizyon yayın haklarını da size bırakalım. ‘İşletmeden zarar ettiğinisi söylüyordunuz. Onu bize bırakın’ dedik. Bunları üst üstte koyduğunuzda 20 milyon doları buluyor. Al parayı git, işletmeyi bize bırak. Seyirci az, diyorsunuz. Ben size seyirci garantisi de veriyorum. Anlaştığımız paradan seyirciyi garanti edeyim. Diyelim üç gün boyunca 100 bin seyirci. 100 bin seyirci altına düştüğünde biz karşılayalım.”

Teklifimiz hoşuna gitti 

Yapılan  bu teklifin Bernie Ecclestone’un çok hoşuna gittiğini söyleyen Yunus Akgül, “Kendisi de İstanbul pistini seviyor ve tekliflerin iyi olduğuna inanıyor. Bunları kabul ederse devam eder. Ben Gençlik ve Spor Genel Müdürü olarak organizasyon almak için ne fedakarlıklar yapıyorum.”
 
 
 

Editör: TE Bilişim