Tokyo Motor Show'da araba meraklılarının beğenisine sunulan Mitsubishi EMIRAI, gelişmiş özellikleriyle tüm dikkatleri üzerine çekiyor.

Emirai'nin getirdiği en büyük yenilik, sürücünün fizyolojik ve davranışsal özelliklerine bağlı olarak aracın kendisini ayarlayabilmesi. Otomobil, şoförün değişken kalp atışı hızı ve vücut sıcaklığına göre sürücü koltuğunu konumlandırıyor. Araç içerisindeki sıcaklık ve ses ayarları, şoförün sağlık  koşullarına göre otomatik ya da elle değiştirilebiliyor. Emirai'de navigasyon işlemleri için sürücünün el yazısını tanıyabilen dokunmatik  ekran, yeri değiştirilebilen dinamik butonlar, 'W' şeklindeki kullanıcı dostu direksiyon ve veri akışının gerçekleştiği arkadan projeksiyonlu gösterge paneli göze çarpıyor.

Mitsubishi Otomotiv Elektroniği Geliştirme Merkezi'nden Kiyoshi Matsutani, "Bu araç, önümüzdeki 10 yıllık konsepti kapsıyor. Ana özelliği gösterge ekranı. LCD yerine arkadan projeksiyon uyguladık. Bu sayede ekran alanını istediğimiz kadar eğebiliyoruz. 
Dokunmatik  ekran özelliği de bulunuyor. Araçtaki özel kameralar sayesinde, Emirai güvenli bir sürüş için kendisini sürücünün  sağlık  şartlarına göre ayarlayabiliyor" dedi.

Mitsubishi'nin gelecek modellerinde elektrikle çalışan Emirai konseptinin uygulanmaya başlanacağı belirtiliyor.


Firmaların hazırladığı konsept arabaların 
özellikleri , çoğu zaman günümüzden bir hayli ileride oluyor. Bu tip arabalar, gelecekteki arabaların nasıl olacağı konusunda  bilgi sahibi olmamızı sağlıyor. Mitsubishi'nin EMIRAI  modeli  de, üzerinde gelecekten çizgiler barındıran bir "cihaz". Kalp atışları ve yüz sıcaklığı gibi bilgiler sunabilen EMIRAI, arka koltukta oturan yolcular için de gözlüksüz 3D eğlencesini sunuyor. İşte EMIRAI...




Editör: TE Bilişim