Renault'nun, Clio HB ve Clio Sport Tourer modellerine benzinli EDC otomatik vites seçeneği eklendi.


Renault açıklamasına göre, Clio HB ve Sport Tourer versiyonları ile birlikte segmentinde fabrika çıkışlı en geniş kişiselleştirme seçeneklerini sunuluyor. Otomatik vites konforunu yaşamak isteyenler için artık Clio HB ve Sport Tourer'da 1,2 Turbo EDC 120 bg seçeneği satışa sunuluyor. 


Aynı anda güç, performans ve yakıt tüketim kontrolünü bir arada barındıran 1,2 Turbo EDC 120bg, atak canlı ve tepkisel bir hızlanma sunarken yakıt tüketimi ve CO2 emisyonları açısından da sınıfında öne çıkıyor. Bu yeni motor karma parkurda 5,2 litre / 100km düşük yakıtım tüketimi ve 120 gram karbondioksit salım değeri kaydediyor. 


6 ileri EDC otomatik vites kutusu, manuel bir vites kutusunun tüketimine benzer bir yakıt tüketimi ile birlikte seri vites geçişleri tepkisellik ve canlılık sunuyor. EuroNCAP testlerinden aldığı 5 yıldız ile güvenlik alanında olduğu kadar üstün donanımları ile teknoloji alanında da dikkat çekiyor. 


Clio'da bulunan standart donanımlar arasında, sürücü ve yolcu hava yastığı, acil fren destek sistemi (AFU), ABS, ASR, baş, göğüs, yan hava yastıkları, direksiyondan kumandalı hız ayar ve sınırlayıcı, LED gündüz farları, elektronik denge programı (ESC), yokuşta kalkış destek sistemi bulunuyor. 


Türkiye'de başarılı bir satış grafiği elde eden Clio, EDC (Çift Kavramalı) vites kutusu ile başarısını daha da ileriye taşıyor. Clio HB 1,2 Turbo EDC 120bg 42 bin 500 liradan, Clio Sport Tourer ise 46 bin 590 liradan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. 


Editör: TE Bilişim