Dünyanın lider lastik markası Bridgestone’un yeni nesil ürünü Ecopia EP100A, güvenlikten ödün vermeden, düşük yuvarlanma direnci sayesinde yakıt tüketimini yüzde 3,1’e varan oranda azaltmasıyla, “oyunun kuralını değiştiren lastik” olarak tanımlanıyor.
 
Dünyanın lider lastik markası Bridgestone’un yeni nesil tasarımı ile üretilen Ecopia EP100A, güvenlikten ödün vermeden, düşük yuvarlanma direnci sayesinde yakıt tüketimini ve buna bağlı olarak karbondioksit emisyonunu azaltmasıyla, “oyunun kuralını değiştiren lastik” olarak tanımlanıyor.
Güvenlikten ödün vermiyor, yakıt sarfiyatını ve karbon salımını yüzde 3,1 azaltıyor.
Ecopia EP100A, özel bileşimi ve yeni nesil desen tasarımıyla yüzde 3,1’e ulaşan oranda yakıt tasarrufu ve buna bağlı olarak karbon salımında azalma sağlıyor. Bu performansının yanı sıra Ecopia100A, hem ıslak, hem kuru zeminde tutunma ve fren mesafesi, denge gibi güvenlik standartlarından taviz vermiyor. Bridgestone’un bu yeni lastiği, aynı zamanda sessiz, konforlu bir sürüş ve uzun kullanım ömrü sunuyor.
Ecopia EP100A’nın yeni bir ürün ailesinin ilk temsilcisi olduğunu söyleyen Brisa Pazarlama Direktörü Zeki Bilsel, “Bu yeni nesil tasarım, lastik endüstrisinde oyunun kurallarını değiştiren önemli bir adımdır. Çevre ve doğal kaynakların korunması açısından, yakıt tüketiminde ve karbon emisyonlarında düşüş sağlamak; bunu yaparken de güvenlik ve kaliteden ödün vermemek gerekiyor. ‘Emniyet Lastiği’ Bridgestone’un yeni nesil lastiği Ecopia, bu denklemi başarıyla kuruyor” dedi.
Yılda 250 TL yakıt tasarrufu sağlamak ve iki yılda lastik bedelini karşılamak Ecopia EP100A ile mümkün.
Yılda ortalama olarak 30.000 km yol yapan ve 100 kilometrede 6,4 lt ortalama benzin tüketen bir aracın benzin tüketimi yaklaşık 1.920 litre ve güncel pompa fiyatları ile yaklaşık 8.250 TL olarak gerçekleşiyor. Ecopia EP100A, kullanıcısına bu bedel üzerinden 250 TL’ye varan oranda tasarruf sağlama olanağı sunuyor. Bu şekilde, 4 adet Ecopia lastiği yaklaşık olarak 2 yıl içerisinde kendini bedelini sağladığı yakıt tasarrufu ile karşılamış oluyor.
Karbondioksit emisyonunda 32 kg’ye varan düşüş sağlıyor
Genel kanının aksine, bir lastiğin karbondioksit emisyonunun çok az bir kısmı üretim, lojistik ya da ÖTL bertarafı sırasında gerçekleşir. Karbondioksit emisyonunun % 87’si, lastiğin bir araçta kullanımı sırasında oluşuyor. Yeni nesil Ecopia lastiklerinin kullanımı ile lastik başına 8 kg CO2 emisyonu önlenebiliyor.
 
 
 

Editör: TE Bilişim