BMW’nin spor otomobil geliştirmede uzman markası M GmbH, stresli çalışma saatlerinin acısını, 1 Nisan için geliştirdiği 420 HP’lik “şaka kamyoneti” ile çıkartıyor.
 
 
Bir otomobilin Coupe, Cabrio ve Sedan'dan sonra Station karoser tipinin gelmesi gerektiğini düşünebilirsiniz. Ve haklısınız da, mantıklı olan bu. Peki mantıklı olmak eğlenceli midir? Genelde hayır. Bazen mantığı arka planda bırakarak, eğlenceye odaklanmak gerekir. BMW'nin performans departmanı M GmbH de 1 Nisan'ı kutlamak için eğlenceli bir sürprize imza attı.
 

BMW'nin efsane orta sınıf sporcu ailesi M3, Coupe, Sedan ve Cabrio karoser tiplerinden sonra artık bir de Pick-Up versiyona sahip. Geliştirilen model elbette mühendis ve tasarımcıların bize yaptığı bir şaka. Ancak Avustralya ve Amerika pazarında satışa sunulması halinde aracın ciddi bir talep görebileceğini söylemek mümkün. Ön tasarımında tipik M3 görünümü sunan "şaka otomobili" B sütunundan itibaren farklılaşıyor. 450 kilogramlık yükleme kapasitesine sahip olan M3 Pickup, bugüne kadar üretilen M modelleri içinde en yüksek değeri sunmuş oluyor. 420 HP gücündeki standart 4.0 lt'lik V8 motorla donatılan araç, Nürburgring Pisti'nde yapılan geliştirme çalışmalarında 300 km/s hıza ulaşmış.
 

İki kişilik kabinin üstünde sökülebilir bir tavana sahip olan M3 Pickup, eğer üretilebilseydi, kuşkusuz markanın tarihindeki en ilginç otomobiller listesinde ilk üç sırayı zorlardı. M3 Cabrio'dan yaklaşık 50 kg daha hafif olan "M Kamyonet", tavanın sökülmesiyle 20 kg daha hafifliyor. 46 inçlik 20 golf çantasına yer sunan kargo bölümü çizilmelere dayanıklı alüminyumla kaplanırken, kargo bölümünün üstü de siyah şık bir örtüyle kapatılabiliyor. Arka bölümde iki çift egzoz çıkışı ile stoplar M3 Coupe ve Cabrio modellerinden tanıdıkken, egzozların ortasına takılabilen römork bağlantısı ilginç bir manzara oluşturuyor.
 
 

Editör: TE Bilişim