CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Niğdelilerin umutla beklediği havaalanı, hızlı tren, enerji ihtisas bölgesi ve Ecemiş Suyu projelerine 2018 yılı bütçesinde de yer verilmediğini belirterek, “En azından yerli otomobil fabrikasını Niğde’ye kurun” dedi. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ise otomobil fabrikasının nereye kurulacağına konsorsiyumun karar vereceğini belirtti. 

2018 YILI BÜTÇESİ’NDE NİĞDE’NİN ADI YOK GİBİ…

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’ndaki bütçe görüşmeleri sırasında söz olarak, Niğdelilerin yıllardır umutla beklediği ve her seferinde hayal kırıklığına uğradığı projeler için 2018 yılı bütçesinde de yer verilmemesini eleştirdi. 

NE HAVAALANI NE DE YÜKSEK HIZLI TREN VAR…

Meclis Genel Kurulu’nda konuşan Ömer Fethi Gürer, hükümetin hazırladığı 2018 yılı bütçesinde Niğde’nin adının olmadığını belirtti. 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “2018 yılında, on beş yıldır söz verip yapmadığınız havaalanı için ödenek ayrılmamış, Niğde merkez ilçe yüksek hızlı tren projesi bütçeye alınmamış, Karaman iliyle aynı dönemde yapılacağı söylenen enerji ihtisas bölgesine 2018 yılında da bütçeden pay ayrılmamış, Niğde'de Aladağlar'dan çıkıp Akdeniz'e akan sulama suyunun Niğde ovalarına akıtılmasına yönelik projeye 2018 bütçesinde yine yer verilmemiş” diye konuştu.

NİĞDE’NİN SAHİPSİZ

2018 yılı bütçesinden Niğde çiftçisi ve Niğde esnafına da bir fayda görünmediğini vurgulayan Ömer Fethi Gürer, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’e yönelerek “ En azından, yerli otomobil fabrikası yapacağınızı söylüyorsunuz, bunu Niğde iline yaparak Niğde'nin bu geri kalmışlığına ve sahipsizliğine son vermeyi düşünür müsünüz?” diye sordu. 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in sorusuna ve eleştirilerine Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek yanıt verdi. Şimşek, Niğde’nin bütçeden hakkına düşen payı aldığını iddia eden Mehmet Şimşek, otoyol projesini örnek gösterdi ve “Niğde'ye biz de daha çok kamu yatırımları noktasında zaten üzerimize düşeni yaparız. Özel sektörün de yatırım yapması için biliyorsunuz teşvikler var. Teşvik sisteminde eskisi gibi biliyorsunuz, o bölgesel konu ağırlıkta değil. Özellikle stratejik yatırımlar olsun, büyük yatırımlar olsun, birçok yatırım ülkemizin dört bir köşesinde beşinci bölge kapsamında destekleniyor” dedi. 

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, TBMM Genel Kurulu’nda CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in otomobil fabrikasının Niğde’ye kurulması talebine de yanıt verdi. Başbakan Yardımcısı Şimşek, yerli otomobilin nereye kurulacağı konusunun, konsorsiyumun vereceği bir karar olduğunu belirterek, “iller o konuda yarışıyor, bu güzel bir şey. Bence illerimizin yatırım çekmek için rekabet ediyor olması Türkiye’nin geldiği noktayı göstermesi açısından son derece anlamlı, yani talebiniz anlamlı” diye konuştu. 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise otoyol projesinde ihalenin üzerinden 6 ay geçmesine rağmen henüz bir çalışma başlatılmadığını ve Niğde’nin otomobil fabrikasına ihtiyacının olduğunu belirtti. 
 

Editör: TE Bilişim