Otomobil tutkunları, 90’ı yeni olmak üzere 500 modeli görmek için fuara akın etti
Autoshow’u 4 günde 350 bin ziyaretçi gezerken, rekora imza atıldı. Çiftlere özel indirimlerin yapılması, kadın ziyaretçi sayısını patlattı. 2008 toplamında Autoshow’a 65 bin kadın ziyaretçi gelirken, ‘pozitif ayrımcılıkla’ bu rakam 4 günde 100 bini geçti

29 Ekim tarihinde kapılarını açan Autoshow İstanbul 2010 fuarını rekor sayıda ziyaretçi gezdi. Yeşilköy’deki CNR EXPO’da düzenlenen Autoshow’u 28 Ekim’deki VIP ve basın günü dahil olmak üzere ilk 4 günde 350 bin kişi ziyaret etti. Bu rakam 2008’deki fuarda 200 bin kişi seviyesindeydi. Böylece 1 milyonluk ziyaretçi sayısının üçte birine 4 günde ulaşılmış oldu.

Fuarda adeta erkek hegemonyasını yıkarcasına, kadınların ağırlığı dikkat çekti. CNR Fuarcılık yetkilileri, fuarı gezen 350 bin kişinin yüzde 35’ini kadın ziyaretçilerin oluşturduğunu açıkladı. Bu da Autoshow’u çok kısa sürede yaklaşık 105 bin kadın ziyaretçinin gezdiği anlamına geliyor. Yetkililer, Autoshow’u 2008’de toplam 650 bin kişinin gezdiğini hatırlatarak, bu rakamın sadece yüzde 10’unu kadınların kapsadığını belirtti.

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) ile CNR Fuarcılık, “pozitif ayrımcılık” sloganıyla bu yıl Autoshow’a daha fazla kadın ziyaretçi çekmeyi hedefliyor. Markalar kadın sürücüler için özel aktiviteler hazırlarken, çiftlere özel giriş ücretlerinde de indirim yapıldı. Fuar hafta sonu 15 TL, hafta içi 8 TL’ye ziyaret edilebilirken, hafta içi çiftlere özel 2 kişi için 10 TL’lik fiyat uygulanıyor.

Bu yıl kadınları fuara çekmek istediklerini söyleyen ODD Başkanı Mustafa Bayraktar, “Otomobile meraklı erkeklerin yanı sıra Autoshow’a aileleri, kadınları ve çocukları da çekmek istedik. araç satın alırken son sözü kadınlar söylüyor” diye konuştu.

 
Editör: TE Bilişim