Japon Toyota, tüm dünyada sadece Adapazarı fabrikasında ürettiği MPV modeli Verso’nun yüzde 10’luk vergi dilimine giren ticari araç versiyonuna 4 aydır Maliye’den satış onayı alamadı.

Avrupa’dan ve Türkiye’de Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’ndan tüm tip onay belgelerin alınmasına rağmen Maliye yetkilileri, “Bu araç ticariye benzemiyor’ diyerek Türkiye’de satış izni vermedi. Toyota’nın daha önce Renault’nun bünyesindeki Dacia Logan MCV’yi verilen satış iznini örnek göstermesi üzerine konunun Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e götürülmesi kararlaştırıldı.

Avrupa ve Türkiye tip onayı
Toyota’nın Türkiye distribütürü ALJ Grubu’nun bastırmasıyla çalışmalarına 2010 yılı ortasında başlanan Verso’nun ticari araç versiyonu için tip onayı işlemleri Avrupa Onay kuruluşlarında tamamlanarak önce Avrupa Birliği’den Tip Onayı alındı. Benzer şekilde Türkiye yol şartlarına da uygunluğunu gösteren bu yeni ticari araca ait Ulusal
Tip Onayı Belgesi de Sanayi Bakanlığı Sanayi Genel Müdürlüğü’nden alındı. Bunun üzerine aracın üretimi için bu yılın başında düğmeye basıldı.
Alınan Ulusal Tip Onayında da, Avrupa Birliği Tip Onayında da Toyota Verso ticari aracın kategorisinin N1 (hafif ticari araç) olduğu belirtilirken, bu uygulama pazarda bulunan tüm rakip markaların CDV segmentindeki ürünlerinin içerisinde yer aldığı kategori ve gövde tipinde olduğunu gösteriyor. Ancak Adapazarı’nda üretilen bu aracın Türkiye’de satışına başlanabilmesi için Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranının tespiti gerekiyor.

Bakandan yardım istendi
Toyota Türkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt, Uygunluk Belgesinde verilen değerler doğrultusunda bu yeni aracın yüzde 10’luk ÖTV oranına sahip olması gerektiğini belirterek, “Ancak binek versiyonu ile aynı dış görüntüye sahip olması nedeniyle, konunun Maliye bakanlığınca değerlendirilimesi ihtiyacı oluşmuş ve ÖTV oranının teyidi için Maliye Bakanına başvurulmuş. Şu an itibariyle bu konudaki incelemeler sürüyor. Bakanlıktan teyid alınır alınmaz Verso Active aracının satışına başlayacağız” dedi.

Şubatta satışa sunulacaktı
Şubat ayında 5 koltuklu Kombi ve 2 koltuklu Van versiyonuyla pazara sunulması planlanan ‘Verso Active’ isimli modelden Türkiye’de yılda ilk etapta 3 bin adet satılması hedefleniyordu. Verso Active’nin satış fiyatı ise 36 bin 500 TL’den başlayacaktı.

Türkiye, Toyota’nın en gözde ülkesi oldu

TOYOTA Başkanı Akio Toyoda’nın açıkladığı 2020 Global Vizyonu, Avrupa’da Rusya ve Türkiye’yi gözde ülke yaptı. Daha önce gelişmekte olan pazarlarla gelişmiş pazarları eşit gören Toyotar, bundan sonra gelişmekte olan pazarlarda daha atak olmayı hedefliyor. Bu yeni stratejiyle birlikte Türkiye’nin Toyota’nın en gözde pazarı haline geldiğini söyleyen Toyota Türkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt, “Toyota’nın yüzde 50-50 olan gelişmiş-gelişmekte olan ülkeler satış oranı, yüzde 60 büyümekte olan pazarlar lehine çevrilmesi planlanıyor. Böylece ürün geliştirme konularında bu ülkelere daha fazla önem verilecek. Türkiye’de yatırımın artacağı pazarlar arasında yer alıyor” dedi.

Bölgesel karar verilecek
Toyota’da yeni bir yönetim anlayışının daha benimsendiğini söyleyen Bozkurt, şirketin bölgesel yönetimlere daha fazla yetki verme kararı aldığını kaydetti. Daha önce kararlar Japonya merkez tarafından alınırken, bundan sonra bölgesel yönetimlerin alınan kararlarda etkili olacağının altını çizen Bozkurt, “Türkiye’de de Avrupa pazarına yönelik stratejilerin daha fazla hissedileceğini öngörebiliriz. Bu da Türk tüketicilerin ilgi ilgi duyacağı modellerinin üretileceği anlamına geliyor. Bizim dilek ve taleplerimiz bu yeni yönetim anlayışıyla daha öncelikle değerlen-dirilecek.”

Tsunami ve deprem bu ay bizi vurdu

ALİ Haydar Bozkurt, yılın ilk 4 ay sonrasında 50 bin adetlik yıl sonu hedeflerine göre bin 100 adet önde gittiklerini belirterek, “Japonya’daki deprem ve tsunamiyle ilgili bu aya kadar tedarik sıkıntısı yaşamadık. Ama bu ay yaşıyoruz. Bu ay 4 bin adetlik hedefimiz 2 bin 500 adede düşecek. Alabileceğimiz araç sayısının ne olacağını bu ay sonunda görebileceğiz. Şimdilik 50 binlik hedefimizi bozmayacak şekilde yürüyoruz. ”
 
 
 
Editör: TE Bilişim