Brabus yine çılgın bir projeye imza attı. Mercedes E-Class Cabriolet’e V12 motor koydu. 800HP gücündeki bu motor çift turbo besleme sistemine sahip. Brabus 800 E V12 Biturbo, 370 km/s’lik hızı ile sınıfının en hızlı otomobili unvanına sahip.
 
Brabus Mercedes E-Class’a farklı bir boyut kazandırdı. S600 bazlı olan V12 motoru modifiye ederek E-Class’ta kullandı. Brabus 800 E V12 Biturbo adı verilen bu yeni hız makinesi lüks ve sportif Cabrio’lara kök söktürecek gibi duruyor. Brabus mühendisleri S600’ün motorunu modifiye etmeye her zamanki gibi bloktan başlamışlar. 5.5litrelik blok 6.3 litre hacmine yükselmiş. Blok dışında özel yapım pistonlar krank mili ve daha fazla karışım akışı için egzantrik milleri kullanılmış. Motora güç konusunda en büyük destek çift turbo ile verilmiş.

Brabus’un dizayn ettiği egzoz manifoldu turboyu en verimli kullanma konusundaoldukça başarılı. Yüksek performans için yeniden tasarlanan egzoz sistemi komple paslanmaz çelikten yapılmış. Egzoz sistemi gibi emiş sistemi de özelolarak dizayn edilmiş. Elde edilecek yüksek tork ve güce dayanacak 5 ileriotomatik şanzıman bu araçta görev yapıyor. Sportif kullanıma uygun oranlara sahip olan bu şanzıman otomatik olmasına rağmen manuel şanzıman performansını aratmıyor.
Brabus EV 12Biturbo’nun teknik verileri oldukça başarılı. 5500 d/d’da 800 HP olan güç ilk başta dikkat çekiyor. Ama motorun tork değeri dudak uçuklatacak cinsten demeken iyi terim olur.

1420 Nm’lik tork bu otomobili ayrıcalıklı kılmaya yetiyor. Aracın maksimum hızı 370 km/s. Bu hız E V12 Biturbo’yu en hızlı 4 koltuklu Cabrio yapmaya yetiyor. Aracın 0-100 km/s hızlanma değeri ise 3.7 saniye. 9.9 saniyede ise 200 km/s hıza ulaşan E V12 Biturbo, 300 km/s’ye 23.9 saniyede çıkıyor.
Brabus mühendisleri bir çok noktada karbon kevler malzeme kullanarak aracı hafifletmeye çalışmışlar. Ön tampondan başlayan aerodinami ve hava kanallarıaraca sportiflik konusunda büyük destek oluyor. Rüzgar tünelinde en ince ayrıntısına kadar test edilen aerodinamik parçalar araca ekstra bir sprortiflik katıyor.

Özel süspansiyon sistemi sayesinde otomobilinviraj ve yüksek hızdaki yol tutuş kabiliyeti artırılmış. Blistein’le birliktegeliştirilen coilover süspansiyon sistemi 35 mm alçaltılabiliniyor. 265/30 ZR 19 lastikler ve Brabus’un ürettiği 19 inç çapındaki oldukça hafif jantlar otomobilde kullanılmış.
Brabus E V12 Biturbo için özellikle ABD ve Arap Emirlikleri’nden gelen siparişler ağırlıklı olduğu belirtiliyor. Brabus Türkiye mümessili F355 bu aracı sipariş üzerine getirebiliyor. Fiyatı ise aracın içinde istenilen detaylarla ilgili olarak değişiyor.
 
 
 
Editör: TE Bilişim