ANKARA NİĞDE GÜNLERİ, SANAYİ VE TİCARET ODASI, ORGANİZE SANAYİ 

 Ankara Günlerinde Niğde Sanayi ve Ticaret Odası, Niğde Organize Sanayi Başkanlığı ve Bor Sanayi Ticaret Odası başkanlığı da vardı. Niğde Günleri için Niğde Sanayi Ve Ticaret Odası Başkanı Serdar Ecemiş, Organize Sanayi Başkanı Şevket Katırcıoğlu, Bor Sanayi Odası Başkanı Emrah Çalapkulu ilk günden başlayarak destek veren isimlerdi. Niğde Sanayi ve Ticaret Odası ile Niğde Organize Sanayi ortak standında Niğde firmalarının tanıtımı görüntülü yer alırken  Niğde Organize Sanayi tanıtımı ile ilgili broşür de hazırlanmıştı. Başkanlar Serdar Ecemiş ve Şevket Katırcıoğlu  konukları ağırladılar. Niğde hakkında bilgi verdiler. O arada Bizde standı ziyaret ettik. Niğde Gazozu yanında kuru üzüm, ceviz, kuru  sarı erik, kuru kayısı ve kofter konuklara ikram ediliyordu. Ayrıca Niğde ürünleri de konuklara sunuluyordu.

Niğde Sanayi ve Ticaret Odası ve Organize Sanayi son yıllarda farklı fuarlarda Niğde temsil ettiği için alan düzenlemesi konuk ağırlayacak biçimde düzenlenmişti. O nedenle gerek tanıtım adına gerek konukların rahatı açısından sorunsuzdu. Doğal olarak Niğde için Organize Sanayi ve Sanayi Ticaret Odası önemi büyük. Bu nedenle etkinliğin gelecek yılki düzenlemesine katılımcı sayısının artmasından öte neler yapılabilir konusunda da önemli bir deneyimde kazanmış oldular. Konuklara farklı konularda bilgi aktaran başkanların yanında iyi bir ekipte çalışma yürüttü. Ömer Fethi Gürer olarak Niğde Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Serdar Ecemiş ve Organize Sanayi Başkanı Şevket Katırcıoğlu sıcak evsahipleri bizi de mutlu ettiğinde belirtmek isterim.

Niğde’de sanayici sayısı giderek artıyor. Bu nedenle marka ürün sayısınında düne göre daha çoğalması da olası. DİTAŞ-BİRKO gibi köklü kuruluşlar yanında vazgeçilmez tadımız Niğde Gazozu Asım Abay ve ekibi ile hemen Sanayi ve Ticaret Odası karşısındaki alanda   idi. Vatandaşın Gazoza ilgisi Ankara Bayiininde  oldukça çok ürün pazarlamasına vesile oldu. Calmio süt, Niğde için yeni sayılacak bir süreçte adından söz ettirmeye başladı. Artık Marka olan  Bakkalbaşıoğlu hiç şüphesiz yoğun ilgi buldu. Çakmaklarda Sanayi ve Ticaret Odasının yakınında idi. Niğde ürünleri arayanlar Çakmaklar’ın adını görünce güven duyarak orada kuyruk oldular. Faruk Gürbüz basın, inşaat yanında tarıma yönelikte ortakları ile girişimlerde bulunuyor. Sanayi ve Ticaret Odası standında otururken Kenan Gürbüz hemen karşı da Altın Çilek tanıtmakla meşguldü. Nahita Otel Fuarda vardı ama diğer otelleri göremedim. Muzaffer Şahiner Niğde Günlerine Gelmişti ama Şahiner otel yoktu. Niğde Grand otelde Niğde Günlerinde yer almamıştı. İbrahim Çetintürk ile Sanayi ve Ticaret Odası standında kısa da olsa sohbet ettik. Başka bir etkinliğe katıldıkları için olamadıklarını söyledi ama gelecek yıl bu kadar büyük katılımlı bir etkinlikte mutlaka olacaklardır. Açıkçası Ömürpen ve Lütfi Ede gibi başarılı müteşebbislerimizi da Niğde Günlerinde gelecek yıl görmek isteğimiz var. Kendirli grup belki de bu bağlamda Niğde Günlerine en önemli katkıyı verdi. Süt ürününden sonra Lastik ürünü ile de orada idi. Konukları ile ilgilendiler ve Kendirli olarak böylesi bir Niğde Günlerinde olmakla örnek oldular. Tareks, Tekir su  gibi gruplarında  Niğde Günlerinde olması güzeldi. Bor Sanayi V e Ticaret Odası Başkanı Emrah Çalapkulu ile de sohbet ettik. O da oluşan ilgi ve katılımı mükemmel olarak tanımladı. Gelecek yıla daha büyük ilgi olacağını vurguladı.