Ankara Niğde Günlerinde Niğde Üniversitesi Rektör Adnan Görür ve  bazı öğretim üyeleri ile yer aldı. Rektör Adnan Görür  Niğde Günlerine ilgi ve  Niğde adına  olumlu bulduğu düzenleme ile görüşlerini konuşmalarına da yansıttı.  Rektör Prof. Dr Adnan Görür  etkinlik çalışmaları  için-“ Niğde Üniversitesi’nin kurularak gelişmesine paralel olarak bir üniversite kenti haline gelen Niğde, yaşamın ekonomik, kent içi ulaşımın sorunsuz olması, barınma imkânlarının yeterliliği, halkın öğrenciye sıcak yaklaşımı ve her konuda kolaylık göstermesi, suç oranının düşük olması, sakin ve güvenilir sosyal yapısı ile üniversite öğrencileri açısından da oldukça cazip bir kenttir.On bin yıllık tarihi ve kültürel birikimi keşfedilmeyi bekleyen Niğde, verimli ve etkili bir tanıtım süreci sonunda hak ettiği konuma ulaşacaktır. Bu süreçte kentin bütün paydaşlarının birlik ve beraberlik içinde kararlılıkla hareket etmeleri “marka bir şehir” oluşturma adına büyük önem taşımaktadır. Biz üniversite olarak bu süreçte her zaman üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirme gayreti içerisinde olacağız. Niğde, Üniversitesi ile birlikte büyüyecek ve gelişecektir. Yaşamaktan büyük mutluluk duyduğum, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış güzel şehir Niğde ve ayrılmaz bir parçası Niğde Üniversitesi’nin etkili tanıtımına katkı sağlayacağına inandığım Niğde Günleri’nin düzenlenmesinde emeği geçen herkesi tebrik ediyorum “ demişti. demişti. Niğde Günlerinin açılışında Rektör Prof. Dr. Adnan Görür   Niğde Günlerinde  gördüğü ilgi şaşırdığını belirterek "İşin doğrusunu söylemek gerekirse bugün bu kadar insanın bu birlikteliğe susadığını düşünmüyordum ama gördüm ki bugün devletin tüm kademeleri ile birlikte esnaf, sanayici, sanatkâr herkes aslında bugünü bekliyormuş. Bu nedenle bu fuarı organize ederek emeği geçen herkese teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum" dedi. Birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Prof. Dr Adnan Görür-“Umarım Niğde gelecekte kendi halkının daha mutlu daha müreffeh yaşayacağı ortamlara kendisini hazırlamış olur. Bizde Niğde üniversitesi olarak elbette ki kamu yararına olacak hiçbir etkinlikten kaçınmıyoruz kaçınmak da istemiyoruz. Çünkü üniversite var olacaksa bu halk için var olacaktır, bu millet için var olacaktır. Dolayısı ile bütün imkânlarımızı bu tür birliktelikler için seferber etmeye her zaman hazır olduğumuzu huzurlarınızda belirtmek istiyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Niğde Günlerinde en önemli aksama ise  panellerde yaşandı ve paneller  zorlama ile bir kaçı yapılabildi.

Niğde Üniversitesi öğretim görevlilerinden Yard. Doç. Dr. Salih Özkan, Yrd. Doç. Dr. Nevzat Topal, Yrd. Doç. Dr. İbrahim Öztürk’ün konuşmacı olduğu “Niğde Tarihi” konulu panel  bir saat geçikme ile  başladı ama yirmi kadar dinleyici vardı. Ömer Fethi Gürer olarak  dinlediğim  Panel   yararlı güzel bir düzenleme olarak aklımda kaldı. Panel toplantı yeri yanlış seçilmişti. Aynı binada alt katta ama zor bulunan bir yerdi. Duyurularda anonsta yetersizdi. Niğde Üniversitesi öğretim görevlilerinden Yard. Doç. Dr. Cengiz Kayacılar, Yard. Doç. Dr. Bekir Necati Altın, Yard. Doç. Dr. Mehmet Ekiz, öğretim görevlisi Volkan Çetiner “Niğde Turizmi” konulu panel ve Niğde Üniversitesi öğretim görevlileri Yard. Doç. Dr. Ethem Akyol, Yard. Doç. Dr. Ayhan Ceylan, Yard. Doç. Dr. Adnan Ünalan, Öğr. Görevlisi Oğuzhan Mentiş’in  “Niğde ‘de Tarım ve Hayvancılık” konulu panelleri ise yapılamadı.

 Gelecek yıl için ciddi olarak düşünülmesi gereken panel konusudur. Vatandaşlar yanısıra Niğde kurum kuruluş yetkililerininde panelde olmamaları anlaşılır değildi. Niğde Üniversitesi stand olarak ayrılan yerde ters köşe bir yer seçilmişti. Gelecek yıl Niğde Üniversitesi salonun girişinde daha kapsamlı bir alanda yer alması ve okulun  faaliyetleri ile  görülür biçimde tanıtımının da sağlanmasında yarar görüyorum..Ayrıca Üniversitemiz en azından paneller içinde katılımcı olacak  bir potansiyeli yaratacak güçtedir. Bu konunda gelecek yıl daha titiz planlanacağına da inanıyorum.