Ankara günlerinde Kemerhisar belediye Başkanı İbrahim Ünal, Kemerhisar Tyana Vakfı Başkanı Beytullah Kirazcı, Ankara Kemerhisarlılar dernek Başkanı Ahmet Çimen, Eski Başkan Bülent Ilgaz, Milletvekili aday adayı Kenan Ünal, Emrullah Kirazcı ile Kemerhisar sevdalıları vardı. Kemerhisar Dernek Başkanı Ahmet Çimen ilk günden son güne kadar elinden geldiğince her hemşehrisi ile ilgilendi.  Beytullah Kirazcı Tyana ile ilgili bilgi almak isteyenleri standa görevlilerle yardımcı oldu. Yerel sanatçıların hazırladığı seslendirmede türkülerde güzeldi. Kemerhisar derneğinin standında Ahmet Çimen Kemerhisar üzümü ile elmasını ikram etti.  Yalnız Kemerhisar değil Vâkıfa gelen konukları tanıdıklarını tek tek ilgilendi.  Ankara Günleri bittiğinde de katılımımızdan dolayı telefonumuza mesaj yine Ahmet Çimen’den geldi. Bu bağlamda daha önce Kemerhisar Anakara gecelerinde de çaba ve çalışmalarını bildiğimiz Ahmet Çimen Niğde günleri kalabalık ve çoşkulu olmasına en çok sevinenlerdendi. Genel sorunları konuştuk. Gelecek yıl için dernek ve vakıf bir arada düzenleme yapmasının yararından söz ettik. Niğde Günleri sonunda katılımcılara teşekkür mesajı da Ahmet Çimen’den geldi..Kemer hisar için bu yıl deneyim oldu. Gelecek yıl köfteri, pekmezi, sirkesi, elması, kuru ve hevenklik üzümü ile Kemerhisar mutlaka satacağı ürünleri de oraya taşıyıp dernek ve vâkıfa yarar sağlayacak bir örgütlenme içinde de olacaktır.

 Kemer hisar tarihte başkent olmuş Tyana adının da adresidir. O nedenle Tyana için daha çok tanıtımda şarttır. Yapılan güzel düzenlemeler vardır ama onların daha da geniş tutulması gerekir. Vahit Mahmatlı,  Behzat Taş’a çizdirdiği Tyana anlatan renkli çizgi anlatım ayrı bir güzellik olmuştur. Bu gibi çalışmalarında çoğalması gerekir.

 Valimiz Refik Arslan Öztürk Tyana için der di ki Orta Anadolu Efesi olacak. Gerçektende bu denli önemli bir yer Kemerhisar. Sanatçıları şairleri yazarları ile Kemerhisar şimdiden gelecek yıl için kolları sıvamalıdır. Bu günlerde Tyana anlatmak ve tanıtmak Tyana için yeni konukların bölgeye gelmesi demektir. Her yeni gelen konuk bir ekmek bir çay kısacası bir katkıyı Tyana bırakacaktır.

Ömer Fethi Gürer olarak  Tyana Kemerhisar için yapılması gereken açık ve nett çok kere yazdık.  Gelecek yıl Kemerhisar  Niğde Günlerinde daha kapsamlı yer alacaktır. Öncelikle yerel ürünleri birer kiloluk ambalajla orada satışa sunabilmedir.  Tyana ile ilgili yazılı ve görsel dökümanı görüntülü sesli duyuracak daha geniş bir alan sağlanmalıdır. Kemerhisarlıların yeteneği ile Tyana geniş olarak tanıtımı kolayca yapılması olası bir yoldur.  Tyana anlatımı, sunumu, ürünün pazarlanması demek aşın işin gelişimi demek olduğu unutulmamalıdır.

 Kemerhisar için elbirliği ile yapılacak çalışmalar sonunda güzel bir düzenleme doğacaktır. Görülmüştür ki Niğde günlerine gelenlerin tamamına yakını ürünler ve tanıtımla ilgilidir.

Kemerhisar Niğde ili için tanıtımda önemle altyı çizilmesi gereken merkez olduğu hiç unutulmamalıdır. Batık kent açığa çıktığında bölge yapısı mutlaka yararlı biçimde değişecektir. Niğde Günlerinde Kemerhisar standında Prof. Dr Asım Tanış gibi yöreyi bilen yazdıkları olan ve konuklarında bilgisinden faydalanacağı bir değerinde gelecek yıl yer alamsı sağlanmalıdır. Kemerhisar Vakfı ve Kemerhisar Derneği Kemerhisar için çaba ve çalışmalarına Niğde iL Özel İdaresininde katkı vermesi destek olması doğru olandır.