Ankara günlerinde Çamardı Kaymakamlığı ve belediye başkanlığı standında Çamardı ürünleri tanıtılan yerlerdendi. Çamardı dondurması ve Çamardı halka tatlısı bol miktarda tüketildi. Ücretli olarak satılan ürünlerle yörenin en önemli iki ürünü de katılımcılarla buluştu. Çamardı tatlısı ve dondurmasını çok kere yazdık. Bölgede üretilen bu ürünlerin patentinin alınması gereğine değindik. Çamardı tatlısı tescil edilse idi bunun Çamardı için yararı büyük olacaktı. Ömer Fethi Gürer olarak Çamardı halka tatlısı ve dondurmasını ücretini ödeyerek aldık. Dostlara da ikram ettik. Bir gün Halka tatlı için patent alınırsa bundan da mutlu olacağız. Birileri bu işi yapmadan Çamardılılar patenti almalıdır.

 Çamardı standınında konukları çok oldu. Bölgede yetişen ürünlerde alanda sergilendi. Çamardı belediye Başkanı Yavuz Soylu, Bademdere Belediye Başkanı Fethi Kakız, Burç Belediye Başkanı Remzi Özmen Niğde günlerinde idi. Çamardı ürünleri ile önemli bir tanıtımda bulundu. Aladağları da bu bağlamda gelecek yıl daha öne çıkarmakta yarar var. Bölgede alabalık tesisileri içinde bu günler tanıtım açısından önemli idi. Ne varki alabalık tesisleri tanıtımı yoktu. Yüzbinlerin geldiği yerde ürünler kadar bölge özellikleri de öne taşınarak gelecek yıllara yönelik turizm açısından alınacak pay artırılabilir.

Çamardı muhteşem doğası ile yayla olarakta çekim alanı olarak zenginlikleri çoktur. Çamardı Niğde için turizm açısındanda çıkış yakalanacak önemli bir merkezdir. Kavlaktepe Yer altı Şehri, Kilisesi, Kaya yerleşmeleri, kaleleri yanında Aladağlar gibi çok çok önemli bir merkeze sahip olması büyük avantajdır. Kavlaktepe yer altı şehri gezilebilir iken son yıllarda elektrik tesisisatı bozulmuştur bir türlü yapılmayınca gezilmez oldu.  Bu gibi yerleri korumak tanıtmakta önemlidir. Bamdemdere ürünleri, turşusu ile atılım içindedir. Diğer yerlerde de düne göre gelişme vardır. Gerçi Üskül gibi sorun dolu yerlerin varlığına rağmen Çamardı için gelecek doğru planlanırsa atılım yakalaması olası merkezlerdendir.

 Çamardı Niğde günlerinde düzenlenen alanda diğer belediyeler gibi dar kalmıştır. Kaymakamlık turizm üzerine, belediyeler ürünler üzerine gelecek yıl daha çok eğilip o yönlü çalışma yapılmasında tanıtım adına daha çok yarar vardır. Elma başta diğer yerel ürünlerin sunumu ve konukları ağırlama adına çabaların yanında turizme yönelik daha çok çaba Çamardı içi şarttır.

Çamardı ülke genelinde göç veren merkezlerimizdendir. Doğası ve turizm olanakları bu kadar canlı bir yerde göç sona ermesi de yerel kalkınmada hedeflerin doğru seçilmesi ile olasıdır. Çamardı önemli isimler yetişmiştir. Onlarında yöreye katkı için el birliği içinde olmaları da yararlı olacaktır.