Ankara’da düzenlenen Niğde Günlerine Bor ilçesi geniş bir katılım gösterdi. Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat ve eşi, Bor Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Emrah Çalapkulu, Marangozlar Odası Başkanı Kani Demirbilek,  Bor Terziler Odası Başkanı Bekir Binay, Bakkallar Odası Başkanı Kadir Yalçın, Muhtarlar Başkanı Ali Önsoy, Ziraat Odası Başkanı Nurettin Eriç Bor ilçemiz Mahalle Muhtarları,  Eski vali ve Anayasa Mahkeme Başkanı Lütfi Tuncel, Dr Tahsin Ecer, Prof. Dr Ayşe Çakmak,  Fahrettin Özalp, Nurettin Eriş, Faruk Ataman, Abdulkadir Bor, Erdal Niğdelioğlu, Nazım Ekemen, Ülkü   Ekren, Ömer Umutlu, Koray Çağlar, Mustafa Çoşkun, İlhami Bakırcıoğlu, Ali Rıza Atalay, Ümit Şahintürk, Yaşar Yüksel, Kadir Çınar, Ufuk Poyraz, Mustafa Çaycı, Nuri Bilgen,  Gazeteciler Dernek Başkanı Necmi Pişkin, Dahi Gedik, Abdurrahman Yılmaz, Şeref Yılmaz, Alpaslan Düzgün, Ali Akbaş yanı sıra yüzlerce Bor’lu Niğde Günlerine katıldı. Eski Kaymakam Kemalettin Sakin’de orada idi. Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat ile ayaküstü Bor sorunlarını konuştuk. Akkaya Barajının durumuna değindik. Barajın Bor için yarattığı sıkıntıyı paylaştık.

Bor standı girişte yer alıyordu. Eski Bor resimleri getirilmişti. Alan dar olduğu için istenen ölçüde sergilenemedi ama ilgi gören yerlerden biri bu resimler oldu. Hiç şüphesiz Ayvaz’ın oğlu Bor standını coşturdu. Oyun havaları ile yöre anımsandı.  Ayvaz oğlu Bölgede yıllardır sanatını icra eğliyor. Ve sevilen bir sanatçı.  Bölge ile nerede ise özdeşleşti.  Özel bir dinleyicisi var. Gelecek yılı programı geniş tutulsa dört günde onu dinlemeye gelenler olur.   Ali Akbaş hem belediye adına konuk ağırladı hemde fotoğraf makinesi ile oradan oraya koştu. Abdurrahman Yılmaz’da yoğun emek harcadı. Dahi Gedik yine her zaman ki gibi haberi de resimleri de kaçırmama derdinde idi. Alpaslan Düzgün mutlaka gördüklerini ve olması gerekenleri yazacaktır. Bor Fm Sahibi ve Niğde Gazeteciler Dernek Başkanı Necmi Pişkin rastladığı dostları ile sohbet ediyordu.  Abdulkadir Bor yerel el dokuma halıları sergiliyordu. Çok Borlu aileleri ile tanıdığı içinde konukları kolayca tanıyıp geçmişi anıyordu. Tahsin Ecer ‘de hemşerilerini yalnız bırakmadığı isimlerdendi. Binlerce Borlu Niğde günlerinin konuğu oldu. İsimleri not almadığım içinde aklımda kalanları yazdım. Esasen hepsini yazmak isterdim ne var ki yer sorunu kadar anımsamakta zor çünkü yüz bine yakın insan geldi gezdi gitti. Bu nedenle katılımcıları hepsini yazabilmek olanaklı değil. Her standa konuklar için bir şeyler vardı. Kimi ücretli dağıttı, kimi ücretsiz. Bor bölümüne konuk olanlara Bor ekibi elmayı ücretsiz dağıttı. Bu arada ücretsiz elma dağıtımı yapıldı ama elma bizim meşhur yerel elmamız Amasya değildi. Yeni moda damlama ile üretilen elmalardı. Vatandaş elmanın Amasya mı yoksa damlamı olduğuna değil bir adette olsa almanın derdinde idi.
  Genelde başarılı da olsa her stand gibi Bor içinde gelecek yıl yapılması gerekenler var. Öncelikle 10’dan fazla mesleğin tarihsel süreçte var olduğu Bor için Bor el sanatlarını canlandıran bir alanın oluşturulması gereklidir. Hatta ürünlerin imalatına satışı yapılmalıdır. Keçeci, çancısı, dericisi, bıçakçısı kısacası Bor’un dününde olanı Bor standında olmalıdır. Selim Göknel Bor Haberde değindiği gibi Bor siteleri orada dört gün kalması demek dört gün Bor anlatımı demekti. Gelecek yıl yerel basın ve internet siteleri bu bağlamda gereken yer ve düzenleme de Niğde Günleri düzenleyenlerce unutulmamalıdır.
 Sonuçta tanıtım amaçlı bir etkinlikte Bor adını duyurmuştur. Bu güzelliğin daha geniş bir sunuma ermesi Bordan esnaf ve fabrika sahipleri ile orada olunması iş açısından da ayrı katkı sağlayacağı da unutulmamalıdır. Niğde günleri Boyunca gelen giden tüm hemşehrilerimiz dostça sarılmaları ve Ömer Fethi Gürer olarak içten duygularla selamlamalarından mutluluk duydum. Hepsine teşekkür ederim.