Altunhisar ilçesine bağlı Yeşilyurt köyüne parke taşı döşeniyor. Altunhisar Kaymakamı Mehmet Yaşar Yeşiltaş ve köy muhtarı Mahmut Say, Yeşilyurt köyünde devam eden çalışmaları inceledi.

 
Kaymakam Yeşiltaş, Altunhisar Yeşilyurt köyüne yapılan parke çalışmasının maliyetinin Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından İller Bankası Köy Kalkınma Payından karşılandığını ve Niğde Valimiz Sayın Necmeddin Kılıç Bey’in talimatları ve çabaları sonucu bu hizmetler gerçekleşmektedir. Sayın Valimiz Necmeddin Kılıç Bey’in bu tür çalışmalardan dolayı köy halkı memnuniyetlerini dile getirdi.

 
Yeşiltaş, parke taşı döşenmesi çalışmalarının başarıyla yürütüldüğünü görmekten memnuniyet duyduklarını ifade ederek, köylerdeki yaşam standardını yükseltmek için alt yapı eksikliğini gidermeye çalıştıklarını belirtti.

 
Köylerin altyapı eksikliklerinin giderilmesinin kendilerini mutlu ettiği kadar buralarda yaşayan vatandaşların da durumdan memnun olduklarını anlatan Yeşiltaş, Yeşilyurt Köyü çevre düzenleme çalışmaları kapsamında köye 10.500 m2 kilitli beton parke ve bordür taşı talebi olduğunu ve ilk etapta 2.500 m2 beton kilit parke taşı döşenmeye başlandığını belirterek ileri ki zaman içerisinde çalışmaların aralıksız devam edeceğini anlattı.

 
 
Yeşilyurt Köyü Muhtarı Mahmut Say ise Yeşilyurt Köyünün doğal ve tarihi dokusuna değinerek, 10 Bin yıllık doğa ve tarih zengini saklı kent Niğde ve bölgesindeki Yeşilyurt Köyümüz suyu, havası, yeşilliği ve tarihsel miraslarıyla (Kınık Höyüğü, kilişe yer altı mağaraları) gün yüzüne çıkarılarak turizme kazandırılacaktır. Köylerine yapılan çalışmalardan dolayı öncelikle Niğde Valisi Necmeddin Kılıç Bey,Altunhisar Kaymakamımız Mehmet Yaşar Yeşiltaş ve yetkililere teşekkür etti.




Editör: TE Bilişim