Altunhisar'ın köy olan Yakacık Kasabasında belediye binası Aile ve Kadın merkezi olarak değerlendirildi. 


Altunhisar ilçesi Yakacık Kasabasında kapanan belediye binasının atıl vaziyette kalmaması için çalışmalar yürüten Altunhisar Kaymakamı Mehmet Yaşar Yeşiltaş, Halk Eğitim Merkezi'ne talimat vererek, belediye binasında kadınlara yönelik bir dikiş-nakış kursu açılmasını sağladı.


Kaymakam Yeşiltaş, kurs merkezini  ziyaret ederek inceleme yaptı v kursiyerlerle sohbet ederek taleplerini ve fikirlerini dinledi. Aile ve Kadın Merkezi ismi verilen yeni merkezde önümüzdeki günlerde bir de Kur'an kursu açılması planlanmakta. Ayrıca köyün ihtiyaçlarına göre açılacak kurslar revize edilecek ve yenileri eklenecek. 


İlk olarak Yakacık Köyü'nde açılan bu eğitim merkezinin diğer köylere de ihtiyaç halinde açılması düşünüldüğü, bu şekilde muhtarlık olarak kullanılan kapanan belediye binaları değerlendirilmiş olacak.

 30 Mart 2014 Yerel Seçimleri'nden sonra Altunhisar'da, Yakacık, Yeşilyurt, Çömlekçi ve Ulukışla kasabadan köye dönüşmüştü. Köye dönüşümün ardından, halkın yaşam boyu eğitime ulaşmalarının önünün açılmasının yanında, sulama, içme suyu, çöp toplama, yol yapımı, atıl binaların yenilenmesi gibi konularda da çalışmalar yapılması için hazırlıklar yapıldığı öğrenildi. 





Editör: TE Bilişim