Her yıl Altunhisar Belediyesi'nce yapılan  Geleneksel Aşık Tahir-i Yayla Etkinlikleri 8 Temmuz 2016 tarihi Cuma Günü Altunhisar Çiftlik yolu üzerinde bulunan Zindan Vadisi Mesire alanında yapılacağı belirtildi. 

Haber: Burcu ÇOPUR - Özel

Altunhisar Belediye Başkanı Erdal Sarı belediye internet sitesinden  konu ile ilgili yaptığı açıklamada; Altunhisar Belediyesi Geleneksel 5. Aşık Tahir-i Kültür ve Yayla Etkinlikleri 8 Temmuz 2016 tarihi Cuma Günü Zindan Vadisi Mesire Alanında Yapılacaktır. Koyun Kırkımından, yün eğrilmesine toprak kapta yayık yapımından yayla göçü sergilenmesine, ödüllü yarışmalar, konserler, ikramlar vb. kültürümüzün sergilendiği etkinliğimize tüm değerli halkımızın katılımını bekleriz" dedi. 

4 KERE ŞENLİK İDİ, 5. ETKİNLİK OLDU

Diğer yandan, bu güne kadar resmi kayıtlarda da Altunhisar Belediyesi "Geleneksel Aşık Tahir-i  Kültür ve Yayla Şenlikleri" olarak kutlanan ve bu sene 5. si yapılacak olan programın ismi,  son zamanda meydana gelen terör olayları sonucu verilen şehitlerimizin ardından Belediye'nin açıklamasında "Şenlik" ibaresi kaldırıldı ve yerine "Etkinlik" kelimesi eklendiği görüldü. Belediye resmi internet sitesinde ise Başkan Erdal Sarı'nında oynadığı şenlikten görüntü fotoğrafı eklendi. 

İLGİLİ HABERLER SAYFANIN ALTINDA




 
Editör: TE Bilişim