Altunhisar İlçesine bağlı Yakacık köyü Şehit Polis Yusuf Diri İmam Hatip Ortaokulunda 5 Haziran Dünya Çevre günü etkinlikleri kapsamında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce yaptırılan kütüphanenin açılışını gerçekleştirildi.

Açılış programına Vali Yılmaz Şimşek, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, Altunhisar Kaymakamı Ercan Kayabaşı, Altunhisar Belediye Başkanı Erdal Sarı, Protokol üyeleri, şehidimizin ailesi ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda okumanın önemine değinen Vali Yılmaz Şimşek, “Şüphesiz ki; Okumak demek, kendini geliştirmek demek, kültür seviyesini yükseltmek demektir. Özellikle çocuklarımızı ve gençlerimizi erken yaşlarda okumaya alıştırmak için bugün açılışını gerçekleştireceğimiz kütüphane gibi zeminlerin oluşturulması büyük önem taşımaktadır.  Ayrıca Çevre Müdürlüğümüzü, kütüphane açmak için köy okulunu tercihlerinden dolayı kutluyorum. Çünkü eğitim öğretim alanında il, ilçe veya köyü birbirinden ayırt etmeden tüm okullarımızın aynı imkânlara aynı donanıma sahip olmasını istiyoruz. Çok şükür ilimiz genelindeki bütün okullarımız aynı standardı yakalamış durumda. Yine Valiliğimiz koordinesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzce çocuklarımızın daha kaliteli eğitim alabilmeleri konusunda çalışmalar devam etmektedir.  Öte yandan hepimizin bildiği üzere 5 Haziran Dünya Çevre Günü olarak kutlanmaktadır. En az okumak kadar önemli olan bir şey daha var. O da yine çocuklarımıza ve gençlerimize çevre bilincini aşılayabilmektir.  Doğa, yaşam demektir. Doğayı ve çevremizi temiz tuttuğumuz sürece insanlar ve diğer canlılar yaşamlarını sürdürebilirler. Bizler gelecek kuşaklara temiz bir çevre bırakmak için çocuklarımıza çevre bilincini aşılamalıyız” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce çevre temizliği çalışmaları ve sıfır atık projesinin tanıtımının slayt eşliğinde verildiği programda öğrencilerin çevre bilinci ve çevre temizliği temalı gösterileri izleyicilerden büyük alkış aldı.

Öğrencilerin gösterisi sonrası Vali Yılmaz Şimşek, Protokol Üyeleri ve şehidimizin ailesi Şehit Polis Yusuf Diri adına yaptırılan kütüphanenin açılışını gerçekleştirmelerinin ardından okul bahçesinde fidan diktiler.

Düzenlenen programının ardından Vali Yılmaz Şimşek, Yakacık Köyü Şehitliğini ziyaret etti.


 
Editör: TE Bilişim