Bugün Altunhisar da gerçekleştirilen Altunhisar 1. İller arası Wushu Qinda turnuvasında mücadele eden sporcuların ve katılımcıların gözdesi Safiye oldu.

 

Altunhisar da 7 çocuklu bir ailenin 7’inci çocuğu olan 7 yaşındaki Safiye güne damgasını vurdu. Aile boyu Wushu sporu yapan Durukan ailesinde 6 sporcu var bugün bu sporculardan Hafize, Hüseyin, Devran ve Safiye rakipleri ile karşılaştı.  Ufacık yaşına ve kısa boyuna rağmen kendisinden hem fizikçe hem de kondisyon olarak çok daha güçlü olan rakiplerini ezip geçen Safiye yarın yapılacak final maçlarında mücadele etmeye hak kazandı.



Finale çıkan Safiye’yi arkadaşları sarılarak tebrik ettiler. Altunhisar Belediye Başkanı Erdal Sarı’da Safiye’yi omzuna alarak “Gelecek şampiyonalar için Altunhisar da büyük bir sporcu yetiştiriyor olmanın heyecanını yaşıyoruz. Safiye bugün burada yaptığı iki maç ile bu spora verdiği önemi bizlere gösterdi. Başarısından dolayı tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

 



7 yaşındaki Safiye Durukan’ın bu başarısının diğer 
 çocuklara da örnek olması gerektiğini belirten antrenörü Ali Özkan da; “Sporcumuz 4 aylık bir çalışma ile bu seviyelere gelebiliyorsa birkaç senelik disiplinli bir çalışma ile neler başarabileceğini tahmin etmek zor değil. Antrenörlere ve sporcularımıza gereken imkânlar tanınırsa inşallah büyük başarılara ulaşacaklarına inanıyorum. Bu anlamda Safiye’nin bu spora yeni başlayacak olan çocuklarımıza ve bu sporu hala devam ettiren abi ve ablalarına hırsı ve disiplini ile iyi bir model olduğunu düşünüyorum. 7 çocuklu ailenin en küçüğü olan Safiye’den önümüzdeki sene yapılacak olan Türkiye Şampiyonasında büyük başarı bekliyoruz ve sporcumuzun desteklenmesini istiyoruz” diye konuştu.



 


Editör: TE Bilişim